Știrile dimineții - Sinteza Sport, vineri, 14 Iunie

Sinteza știrilor din sport din dimineața zilei de vineri, 14 iunie 2019.

* Ciprian Tătăruşanu, portarul naţionalei de fotbal a României, a semnat un contract pe trei ani cu Olympique Lyon, a anunţat joi site-ul clubului care a încheiat pe locul 3 ultima ediţie a campionatului de fotbal al Franţei.

* Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a admis posibilitatea ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) să decidă din nou componenţa Ligii I, cazul formaţiei Academica Clinceni fiind trimis către Comisia de Disciplină a FRF.

* Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că există posibilitatea ca unul sau mai multe meciuri din preliminariile EURO 2020 să se desfăşoare cu porţile închise în urma unor scandări xenofobe ale suporterilor români la partida din Malta, dar speră ca UEFA să ia în considerare că a fost vorba de un grup restrâns de fani.

* Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit joi datele de începere ale ligilor a II-a şi a III-a, decizând totodată ca Supercupa României să se dispute pe 6 iulie, pe stadionul Ilie Oană, din Ploieşti.

* Dan Alexa a fost numit, joi, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Astra Giurgiu, a anunţat clubul pe site-ul său oficial. Alexa a condus deja un antrenament, alături de secunzii Costel Ilie, George Alexandru Neagu şi Ionuţ Boşneag, joi, pe stadionul Astra din Ploieşti, cu 24 de jucători.

* Echipa de fotbal Academica Clinceni îşi va pregăti debutul în Liga I prin cinci meciuri amicale pe care le-a programat până la debutul noului sezon competiţional, potrivit site-ului oficial al clubului.

* Acţionarul clubului de fotbal Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a afirmat, joi seara, că i-a propus fostului antrenor al echipei, Mircea Rednic, să cumpere pachetul majoritar de acţiuni de 51% pentru suma de 3 milioane de euro şi că aşteaptă un răspuns de la tehnician în acest sens.

* Ştefan Radu, fotbalistul român al lui Lazio, este în vizorul altei echipe din Serie A, Napoli, potrivit Radio Kiss Kiss Napoli.

* Româncele Monica Niculescu/Gabriela Ruse s-au calificat, joi seara, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de tenis de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce au dispus cu scorul de 6-3, 5-7, 10-8 de cuplul Sharon Fichman (Canada)/Miyu Kato (Japonia).

* Portarul echipei feminine de handbal a Austriei, Petra Blazek, va juca din această vară la echipa Gloria Buzău, după cum a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook.

* Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Portugaliei cu scorul de 24-19 (11-12), joi, în Sala Dinamo din Bucureşti, în Grupa a 6-a a preliminariilor EURO 2020.

* Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia, locul 28 în ierarhia internaţională şi principala favorită, va fi adversara româncei Gabriela Ruse în sferturile turneului WTA de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a eliminat-o în optimi, în două seturi, 6-3, 6-1, pe britanica Maia Lumsden (280 WTA).

* Primii doi favoriţi ai turneului ATP de tenis de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 679.015 euro, germanul Alexander Zverev, locul 5 în ierarhia internaţională, cap de serie nr.1, şi rusul Karen Hacianov, poziţia 9 în clasamentul mondial şi favorit nr. 2, au părăsit competiţia în faza optimilor, fiind învinşi de adversari mult mai slab cotaţi.

* Fostul ciclist spaniol Juan Cobo, câştigător al Turului Spaniei în 2011, sancţionat retroactiv pentru dopaj din cauza anomaliilor paşaportului său biologic, ar putea fi descalificat şi pierde trofeul cucerit în urmă cu opt ani, a anunţat joi Federaţia internaţională de ciclism (UCI).

* 'Fotbalul mi-a salvat viaţa', a declarat fostul atacant George Weah, astăzi preşedintele Liberiei, ales de France Football cel mai valoros jucător african din toate timpurile.

* Clubul german Werder Bremen a anunţat că a vândut drepturile de proprietate pentru numele stadionului unei firme cu care a semnat un contract până în iunie 2029, contract în valoare de 30 milioane euro, scrie dpa.

* Poliţia braziliană a anunţat joi că a depus plângere pentru calomnie împotriva Najilei Trindade, femeia care îl acuză de viol pe fotbalistul Neymar, după ce manechinul a insistat că forţele de ordine sunt corupte, scrie AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel