Ştirile dimineţii - sinteza luni, 26 februarie

Vă prezentăm principalele ştiri sportive ale ultimelor 24 de ore pe mapamond.

* ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe a câştigat Cupa României la baschet feminin, duminică, după ce a învins-o pe CS Municipal Satu Mare cu scorul de 62-48 (6-9, 25-10, 19-10, 12-19), în finala desfăşurată în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. Sepsi a câştigat trofeul pentru a treia oară, după cele din 2015 şi 2016, anul trecut pierzând finala cu CSM Târgovişte.

* Liderul CFR Cluj a învins lanterna roşie Juventus Bucureşti cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, la Ploieşti, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului regulat. Echipa din Gruia a marcat destul de târziu, dar a tranşat soarta meciului în decurs de mai puţin de cinci minute, prin golurile înscrise de Billel Omrani (64) şi Alexandru Ioniţă II (67).

Ioniţă, la primul său gol în tricoul echipei CFR, a punctat după ce portarul Virgil Drăghia a respins şutul expediat de fostul jucător al Astrei din penalty.

* FCSB a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal, ultima din sezonul regulat. După o primă repriză dificilă, în care Sepsi a ratat ocazii mari prin Yasin Hamed (44) şi Patrick Petre (45), FCSB a deschis scorul prin autogolul ivorianului Ousmane Viera (51), din centrarea lui Constantin Budescu, iar apoi Dennis Man (86) a închis tabela.

* Echipele Dunărea Călăraşi şi AFC Hermannstadt Sibiu au remizat, 0-0, într-un meci disputat duminică în etapa a 22-a a Ligii a II-a la fotbal. Într-un alt joc de duminică, CS Afumaţi a învins CS Baloteşti cu scorul de 4-1. În clasamentul Seriei a II, Dunărea Călăraşi se menţine pe primul loc cu 50 puncte, urmată de Hermannstadt 49, Chindia Târgovişte 45, CSA Afumaţi 41, Academica Clinceni 38, FC Argeş 37, ASU Politehnica Timişoara 36 etc.

* Corona Braşov a pus capăt unei serii de trei înfrângeri, printr-o victorie cu scorul de 30-26 (14-16) reuşită pe teren propriu în faţa formaţiei HC Zalău, sfertfinalistă a Cupei EHF, duminică, în etapa a 17-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a condus la pauză cu 16-14, dar formaţia de sub Tâmpa a revenit în partea secundă şi s-a impus fără probleme. CSM Bistriţa a trecut de CSM Slatina cu 23-19 (13-9), iar SCM Craiova a dispus de U Cluj cu 31-18 (16-10).

* SCM Politehnica Timişoara a revenit pe podiumul Ligii Naţionale de handbal masculin, duminică, după ce a învins-o în deplasare pe CS Politehnica Iaşi, cu scorul de 31-27, într-un meci din etapa a 20-a. Poli venea după două eşecuri consecutive pe teren propriu. Cristian Fenici a fost cel mai bun om al bănăţenilor, cu 8 goluri marcate, iar Filip Marjanovic a reuşit 5. În alt meci, CSM Focşani 2007 şi CSU Suceava au terminat nedecis, 23-23.

[citeste si]

* Campioana CSM Volei Alba Blaj a învins-o pe ACS Agroland Timişoara cu scorul de 3-0 (25-23, 25-17, 25-13), duminică, în deplasare, într-o partidă din etapa a 18-a a Diviziei A1 la volei feminin, ultima a sezonului regulat. Echipa din Blaj, care are cinci victorii din cinci meciuri în Grupa A a Ligii Campionilor, s-a impus pe Bega după o oră şi 18 minute.

* SC Miercurea Ciuc s-a calificat în semifinalele Erste Liga la hochei pe gheaţă cu scorul general de 4-0, după ce s-a impus cu de 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) în faţa echipei Dunaujvarosi Acelbikak, duminică, pe Patinoarul Vakar Lajos. Szabolcs Papp (06:31), Radim Valchar (39:38) şi Piotr Sciastlivi (58:27) au marcat golurile harghitenilor.

* Manchester City a cucerit Cupa Ligii engleze la fotbal, primul său trofeu sub comanda antrenorului spaniol Pep Guardiola, duminică, după ce a dispus cu 3-0 de Arsenal Londra în finala disputată pe Stadionul Wembley. Cetăţenii s-au impus prin golurile marcate de Sergio Aguero (18), Vincent Kompany (58) şi David Silva (65) şi au făcut un pas către o posibilă triplă, având în vedere că în campionat conduc detaşat, iar în Liga Campinilor figurează printre favorite. City a ieşit din Cupa Angliei, scoasă de modesta Wigan (liga a treia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel