Știrile dimineții din Sport

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de astăzi, marți, 2 octombrie.

*  Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, a anunţat, luni, preşedintele COSR, Mihai Covaliu. Acesta a explicat că echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă.

* Concordia Chiajna a fost ţinută în şah pe teren propriu de Dunărea Călăraşi, scor 1-1 (0-1), într-un meci care a avut loc luni în etapa a 10-a a Ligii I de fotbal. Dunărea a deschis scorul după ce Mediop a obţinut un penalty, transformat de Keyta în minutul 44. Portarul Straton a împiedicat egalarea la şutul lui Deaconu (51), dar a respins greşit la un corner, iar Prepeliţă a înscris (60).

* CFR Cluj a terminat la egalitate cu Universitatea Craiova, 0-0, luni seara, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, în ultimul meci din etapa a 10-a a Ligii I de fotbal. Ambele formaţii şi-au creat ocazii de gol, dar Universitatea a fost mai aproape de victorie, însă Alexandru Mitriţă a ratat un penalty în min. 84, şutând mult peste poartă, după un henţ în careu comis de Mario Camora. Ţucudean (9, 51, 72) a ratat cele mai mari ocazii ale gazdelor, în timp ce echipa din Bănie a irosit şanse de a marca prin Bancu (12, 81) şi Mitriţă (17).

* Echipa de fotbal FC Viitorul Constanţa ocupă locul 6 în clasamentul formaţiilor cu cea mai scăzută medie de vârstă din Europa (22,98 ani), relevă un studiu al CIES Football Observatory, care a luat în calcul partidele din acest sezon sau, în cazul campionatelor disputate în sistemul primăvară - toamnă, meciurile care au avut loc începând din luna iulie. Pe primul loc este echipa daneză Nordsjaelland, cu o medie de vârstă de 21,36 ani, urmată de NK Rudes (Croaţia, 22,25 ani), NK Istra (Croaţia, 22,70 ani), FC Groningen (Olanda, 22,88 ani) şi MSK Zilina (Slovacia, 22,89 ani). CIES a analizat 31 de campionate.

* Reprezentativa României a fost învinsă de formaţia Portugaliei cu scorul de 2-0, luni, la Albena (Portugalia), în Grupa a 11-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal feminin Under-19 de anul viitor. Echipa lusitană s-a impus prin golurile marcate de Telma Encarnacao (53) şi Ana Isabel Teles (68).

* CSA Steaua Bucureşti a învins-o pe CSM Focşani 2007 cu scorul de 27-22 (13-12), luni, la Chiajna, într-meci în etapa a 4-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Vicecampioana a urcat pe podium după al treilea său succes din acest campionat, sinonim cu prima înfrângere a vrâncenilor.

* ASC Corona Braşov a învins-o pe ACSH Gheorgheni cu scorul de 1-0 (1-0, 0-0, 0-0), luni, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un meci care a contat atât pentru Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă, cât şi pentru Erste Liga. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Matyas Biro (16:53).

* Antrenorul echipei Manchester United, Jose Mourinho, a declarat înaintea meciului cu CF Valencia din etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor, că nu-i este teamă că va fi schimbat de pe banca tehnică a formaţiei, în ciuda performanţelor slabe din ultimul timp. Poate o înfrângere să grăbească plecarea? Nu, nu cred aşa ceva, a spus Mourinho.

* Atacantul italian Ciro Immobile şi mijlocaşul sârb Sergej Milinkovic-Savic, doi dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti ai lui Lazio, şi-au prelungit până în 2023 contractul cu echipa din capitala Italiei, a anunţat luni clubul din Serie A. Immobile a marcat, de la debutul sezonului, 5 goluri în 8 meciuri în toate competiţiile, el reuşind să înscrie şi în derbyul cu AS Roma de sâmbătă, pierdut cu 3-1 de Lazio.

* Fotbalistul Giuseppe Rossi, depistat pozitiv la dorzolamidă, un produs cu efect diuretic, a primit o simplă mustrare din partea Agenţiei naţionale antidoping din Italia (NADO), a anunţat luni AFP. Fostul atacant al lui Manchester United, Fiorentina şi Genoa, acum fără echipă, risca o suspendare de un an. Avocaţii lui Rossi au amintit că în urina sa a fost descoperită o doză mică de dorzolamidă şi au menţionat buna-credinţă a clientului lor, care şi-a susţinut întotdeauna vinovăţia.

* Fostul campion mondial la categoria grea, britanicul Tyson Fury, a refuzat statutul de challenger înainte de confruntarea cu americanul Deontay Wilder, deţinătorul centurii în versiunea WBC, care va avea loc pe 1 decembrie la Los Angeles, promiţând să-l facă zob pe acesta. 'Nu sunt challengerul nimănui. Eu sunt campionul mondial al greilor, cel mai bun. Vor fi doi campioni care se vor lupta. Wilder este o lămâie pe care o voi stoarce. Voi face o limonadă din ea', a spus Fury într-o conferinţă de presă la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel