Urmărește emisiunea live


Ştirile dimineţii - ştiri pe scurt 2 Martie, Sport

Ştirile pe scurt din această dimineaţă, sinteza principalelor evenimente sportive din ţară şi din lume.

* Campioana Dinamo Bucureşti a învins-o pe SCM Politehnica Timişoara cu scorul de 31-28 (17-16), joi, în deplasare, în derby-ul etapei a 21-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Meciul a fost echilibrat, cu multe răsturnări de scor, dar Dinamo a reuşit să încline balanţa pe final. Sajad Esteki a fost cel mai bun dinamovist, cu 10 goluri, Vadim Gaiducenko a reuşit 5 goluri, iar Hugo Descat, 4. Filip Marjanovic s-a remarcat de la bănăţeni, cu 9 goluri.

* Aurelian Roşca a demisionat, joi, din postul de antrenor principal al echipei feminine de handbal HCM Râmnicu Vâlcea, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook. Noul staff tehnic al echipei vâlcene este compus din Gheorghe Sbora (antrenor principal), Maria Rădoi (antrenor secund) şi Ildiko Barbu (antrenor cu portarii).

* ASC Corona 2010 Braşov mai are nevoie de o singură victorie pentru a accede în semifinalele competiţiei de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins formaţia maghiară UTE cu scorul de 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0), după prelungiri, joi seara, la Budapesta. Corona conduce acum cu scorul de 3-2 la general şi dacă se va impune în meciul al şaselea, de pe teren propriu, sâmbătă (19,00), se califica în semifinalele ligii.

* Antrenorul naţionalei Rusiei, irlandezul Mark McDermott, a anunţat echipa pentru partida de sâmbătă, cu România, din etapa a 3-a a Rugby Europe International Championship (REIC) 2018, care se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 16,00. Potrivit unei postări pe Twitter, căpitan va fi Iuri Kuşnarev (Enisei STM), care va purta banderola în absenţa lui Vasili Artemiev, accidentat.

* Mai multe meciuri de rugby care ar fi trebuit să se dispute în campionatul Pro 14 (fosta Ligă Celtică) au fost amânate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile existente în Marea Britanie şi Irlanda de Nord, scrie BBC.

* Mouez Hassen, portarul lui OGC Nice, actualmente împrumutat la Chateauroux, jucător care posedă dublă naţionalitate, franceză şi tunisiană, a optat să joace pentru Tunisia, cu câteva luni înaintea debutului Cupei Mondiale 2018 din Rusia, a anunţat joi clubul francez de fotbal.

* Două iranience care au încercat să pătrundă pe stadionul Azadi din Teheran la meciul de fotbal dintre echipele Esteqlal şi Persepolis au fost reţinute de poliţie, scrie BBC. Conform sursei, la meciul dintre cele două formaţii a fost prezent şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, alături de ministrul iranian al sportului, Masoud Soltanifar.

* Pugilistul japonez Ryosuke Iwasa şi-a păstrat titlul mondial IBF la categoria super-cocoş, învingându-l la puncte pe filipinezul Ernesto Saulong, într-o gală disputată joi la Tokyo. Este pentru prima dată când boxerul din Kashiwa îşi apără titlul mondial, câştigat în septembrie anul trecut în faţa compatriotului său Yukinori Oguni.

* Tenismanul elveţian Stan Wawrinka a anunţat joi că nu va participa la turneele Masters 1.000 de la Indian Wells (8-18 martie) şi Miami (21 martie-1 aprilie) pentru a-şi menaja genunchiul stâng operat în august anul trecut.

* Britanicul David Burrell, antrenor la aruncarea suliţei, a fost suspendat din orice activitate sportivă timp de patru ani după ce a încălcat regulamentul antidoping, scrie BBC. Burrell a fost acuzat de Agenţia britanică antidoping că a evitat şi refuzat să participe la o testare antidoping după o competiţie la care a luat parte în 2017.

[citeste si]

* Atleta etiopiană Genzebe Dibaba a câştigat pentru a treia oară consecutiv titlul mondial în proba de 3.000 m în sală, joi, la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale indoor, de la Birmingham, în timp ce sportiva română Claudia Bobocea a terminat pe locul 13. Dibaba a fost cronometrată cu timpul de 8 min 45 sec 05/100, fiind urmată de olandeza Sifan Hassan (8 min 45 sec 68/100) şi de britanica Laura Muir (8 min 45 sec 78/100).

* Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a realizat cel mai bun timp al primei săptămâni de teste din presezonul Formulei 1, joi, în cea de-a 4-a şi ultima zi, pe circuitul de la Barcelona. Campionul mondial en titre, utilizând pneuri medium, a fost înregistrat pe cel mai rapid tur de pistă cu timpul de 1min19sec333/1.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel