Ştiri pe scurt: Ştirile Serii, 28 februarie, sport

Stadion
Stadion

Ştiri pe scurt din sport, seara zilei de miercuri 28 februarie.

* Meciul dintre AFC Hermannstadt şi FCSB, programat miercuri, de la ora 18,30, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, a fost amânat pentru joi, la ora 14,00, a anunţat postul de televiziune Digi Sport, care transmite partida. Arbitrul Cătălin Popa (Piteşti) a amânat iniţial debutul jocului cu o oră din cauza terenului îngheţat, iar apoi a decis ca meciul să se dispute joi, de la ora 14,00, când sunt aşteptate condiţii meteo mai favorabile. Miercuri a fost amânată şi partida dintre CS Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti, programată iniţial pentru joi (20,30), la Craiova, în sferturile Cupei României, tot din cauza vremii nefavorabile.

* Britanicul Greg Rutherford, campion olimpic la săritura în lungime, în 2012 la Londra, a renunţat la Campionatele Europene indoor care vor avea loc săptămâna aceasta la Birmingham (Anglia), a anunţat Federaţia britanică de atletism, citată de agenţia Reuters.

* Tenismanul australian Nick Kyrgios a comentat cu umor lipsa de reacţie a arbitrului la o ieşire nervoasă a jucătoarei australiene de origine rusă Daria Gavrilova în turneul de la Acapulco şi a concluzionat că dacă ar fi făcut acelaşi lucru s-ar fi ales cu o suspendare pe şase ani, relatează Reuters.

* Cleveland Cavaliers, finalista ediţiei trecute a campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), s-a impus marţi, pe propriul teren, cu 129-123 în faţa lui Brooklyn Nets, cu aportul starului LeBron James, care a înscris 31 de puncte şi a devenit cel mai vârstnic jucător care a încheiat o lună cu o medie de 'triplă dublă'.

* Antrenorul Mauricio Pochettino, de la Tottenham, s-a arătat sceptic asupra oportunităţii introducerii unei pauze de iarnă în Anglia, argumentând că Premier League este diferită de restul ligilor europene de fotbal, relatează Reuters.

* Portughezul Carlos Queiroz, actualul selecţioner al Iranului, una dintre participantele la Cupa Mondială de fotbal 2018, îl consideră pe compatriotul său Cristiano Ronaldo 'cel mai bun din lume', însă afirmă că argentinianul Lionel Messi 'nu este uman şi nu ar trebui ca FIFA să-l lase să joace', informează agenţia EFE.

* Echipa Racing Lens, aflată acum în liga secundă, a fost eliminată la loviturile de departajare de formaţia de liga a treia Les Herbiers, în primul meci din sferturile de finală ale Cupei Franţei la fotbal, disputată marţi seara.

* Condiţiile de lucru pe şantierul stadionului din Khalifa, construit în Qatar în vederea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2022, unde un muncitor britanic şi-a găsit sfârşitul anul trecut, au fost 'cu adevărat periculoase', a declarat, marţi, un medic legist britanic, citat de AFP.

* Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Dinamo va veni joi în Bănie cu o motivaţie mare pentru meciul din sferturile de finală ale Cupei României, dar alb-albaştrii vor avea o motivaţie şi mai mare.

* Startul în cea de-a treia zi de teste dinaintea noului sezon din Campionatul Mondial de Formula 1, programat miercuri dimineaţă la ora locală 9,00, pe circuitul din Barcelona, a fost întârziat din cauza zăpezii şi a fost dat în cele din urmă la ora 12,00, informează AFP.

* Mijlocaşul bulgar Hristo Zlatinski a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Universitatea Craiova are mai multă încredere în forţele sale în acest moment decât Dinamo, adversara sa din Cupa României, după ce formaţia bucureşteană a ratat calificarea în play-off-ul Ligii I.

* Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri poliţiei să facă totul pentru a asigura securitatea Cupei Mondiale de fotbal 2018, considerând că este o chestiune de 'imagine' pentru ţara sa, în contextul violenţelor din partea huliganilor ruşi şi a ameninţării teroriste, informează AFP.

* Internaţionalul Andrei Prepeliţă, de la Concordia Chiajna, a fost suspendat un joc de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), reunită miercuri, potrivit site-ului LPF.

* Spanioloaica Laia Sanz, ocupanta locului 12 în Raliul Dakar 2018 la clasa moto şi prima în clasamentul feminin, şi-a prelungit contractul cu producătorul austriac de motociclete KTM pentru încă două sezoane, până la finalul anului 2020, relatează EFE.

* Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.623.485 dolari.

* Selecţionerul Joachim Loew va anunţa pe 15 mai lotul lărgit de 35 jucători al Germaniei pentru Cupa Mondială de fotbal 2018 din Rusia, unde Nationalmannschaft îşi va apăra titlul mondial cucerit în Brazilia, relatează DPA.

* Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a ridicat suspendarea Rusiei, au anunţat miercuri AFP şi Reuters. * Antrenorul olandez Louis van Gaal spune ca nu se va întoarce la clubul german de fotbal Bayern Munchen cât timp aici va fi preşedinte Uli Hoeness.

* Fostul mare halterofil român Ştefan Taşnadi, vicecampion olimpic în 1984, a decedat la vârsta de 64 de ani, a anunţat, miercuri, federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook.

* Organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni la rugby nu vor demara o procedură disciplinară împotriva oficialilor naţionalelor Angliei şi Scoţiei după altercaţia dintre Owen Farrell şi Ryan Wilson, scrie BBC.

* Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va înfiinţa propriul club sportiv, care va purta denumirea 'Gloria 2018' şi care va prelua, într-o primă fază, echipa de handbal feminin CSM Bistriţa.

[citeste si]

* Naţionala Rusiei, adversara României de sâmbătă din etapa a 3-a a Rugby Europe International Championship (REIC), l-a adus pe banca tehnică pe irlandezul Mark McDermott, care l-a înlocuit pe Aleksandr Pervuhin.

* Actuala echipă a lui Inter Milano are 'blocaje mentale', a declarat pentru La Gazzetta dello Sport fostul fotbalist român Cristian Chivu, care a contribuit în 2010 la o triplă istorică, formaţia lombardă câştigând atunci Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor.

* Meciul de fotbal Krîlia Sovetov Samara - Spartak Moscova, din sferturile de finală ale Cupei Rusiei, care ar fi trebuit să se dispute miercuri, a fost amânat pentru o dată ce va fi anunţată ulterior, scrie L'Equipe.

* Diego Maradona, legenda fotbalului argentinian, a deplâns miercuri pe reţelele de socializare, decesul lui Quini, fostul său coechipier de la Barcelona, pe care l-a numit 'un golgheter cum azi nu mai există', relatează EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel