Ştiri pe scurt - ştirile dimineţii, sinteza sport, 12 martie

Vă prezentăm principalele evenimente sportive naţionale şi internaţionale din ultimele 24 de ore, din sport.

* Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat cu dificultate în optimile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, duminică, după ce s-a impus în trei seturi în faţa americancei Caroline Dolehide, cu 1-6, 7-6 (3), 6-2. Halep (26 ani) a avut nevoie de două ore şi 6 minute pentru a trece de Dolehide (19 ani, 165 WTA), care în runda anterioară o eliminase pe Dominika Cibulkova (Slovacia, cap de serie numărul 30).

* Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi cel olandez Jean-Julien Rojer s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, după 7-6 (5), 6-4. Tecău şi Rojer, favoriţii numărul şase, s-au impus într-o oră şi 29 de minute şi şi-au asigurat un cec de 28.880 dolari şi 90 de puncte ATP. În optimi, perechea româno-olandeză va juca împotriva spaniolilor Feliciano Lopez/Marc Lopez, în faţa cărora a câştigat anul trecut titlul la US Open.

* FCSB a învins-o pe FC Viitorul cu scorul de 2-1 (2-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din prima etapă a fazei play-off a Ligii I de fotbal. Vicecampioana s-a impus prin golurile marcate de Constantin Budescu (32) şi Marko Momcilovic (39), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Sebastian Mladen (75).

* FC Voluntari a învins-o pe ACS Poli Timişoara cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din prima etapă a fazei play-off a Ligii I de fotbal. Unicul gol al partidei a fost marcat în prelungiri de Florin Cernat (90+4 - penalty), după un fault comis de Maxi Oliva asupra lui Gabriel Deac.

* Atletul român Alexandru Novac a câştigat medalia de aur, duminică, în proba de aruncare a suliţei, categoria Under-23, la Cupa Europei de aruncări lungi de la Leiria (Portugalia), cu performanţa de 80,73 m. George Zaharia a ocupat locul 4 în proba de aruncare a suliţei seniori, cu 77,75 m. La aruncarea greutăţii, Andrei Gag s-a clasat pe locul 6, cu 19,66 m.

* HC Zalău a ratat calificarea în semifinalele Cupei EHF la handbal feminin, duminică, după ce a fost învinsă în deplasare de formaţia Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia) cu scorul de 27-24 (16-11), în manşa a doua a sferturilor de finală. HC Zalău, care nu l-a avut pe banca tehnică în retur pe antrenorul Gheorghe Tadici, suspendat, câştigase în tur la limită, cu 29-28. Kastamonu Belediyesi GSK va juca în semifinale cu SCM Craiova, care a reuşit o calificare spectaculoasă în dauna formaţiei ruse HC Lada Togliatti.

* Campioana Dinamo Bucureşti a învins liderul CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 31-23 (17-12), duminică, în Sala din Şoseaua Ştefan cel Mare, în derby-ul campionatului, disputat în etapa a 23-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Dinamo a dominat meciul de la un capăt la altul, tranşând soarta partidei în repriza secundă, în debutul căreia CSA Steaua nu a reuşit să marcheze circa 10 minute.

* România a cucerit o medalie de argint şi două de bronz, la Campionatele Europene Under-21 de tenis de masă, de la Minsk, care s-au încheiat duminică. Cristian Pletea a obţinut argintul la simplu masculin, după ce a fost învins în finală de cehul Tomas Polansky, cu scorul de 4-3. În semifinale, Pletea a dispus de slovenul Darko Jorgic cu 4-3, în timp ce Rareş Şipoş a fost întrecut de Polansky cu 4-1, alegându-se cu medalia de bronz. O altă medalie de bronz a fost obţinut de perechea Adina Diaconu/Andreea Dragoman, care a fost întrecută în semifinalele probei feminine de dublu de cuplul Solomia Brateiko (Ucraina)/Natalia Bajor (Polonia) cu scorul de 3-2.

* Corona Braşov a fost învinsă de MAC Budapesta cu scorul de 3-1 (2-1, 0-0, 1-0), duminică, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un meci din semifinalele Erste Liga la hochei pe gheaţă. Corona a pierdut şi primul său meci de acasă al semifinalei, după ce fusese învinsă de două ori la Budapesta.

* România a ocupat locul 6 în proba feminină de sabie pe echipe la junioare, duminică, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Soci (Rusia), potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă. Sabina Martiş (CSA Steaua), Andreea Lupu (CSM Iaşi), Cerasela Drăgan (CSM Iaşi) şi Ioana Radu (CSM Iaşi), antrenate de Alexandru Siriteanu, au învins Ucraina în optimi, cu 45-43, au cedat în sferturi în faţa Rusiei, cu 28-45, apoi a trecut de Polonia cu 45-29 în primul meci de clasament, pentru locurile 5-8, fiind învinsă de Franţa în disputa pentru poziţiile 5-6, cu 45-43. Rusia a cucerit medaliile de aur, Italia a obţinut argintul, iar Ungariei i-au revenit medaliile de bronz.

[citeste si]

* Britanicul Adam Yates (Mitchelton-Scott) a câştigat etapa a 5-a-a a cursei cicliste Tirreno - Adriatico, disputată duminică între Castelraimondo şi Filottrano, în timp ce polonezul Michal Kwiatkowski (Sky), locul 3 în etapă, a preluat conducerea în clasamentul general individual. Yates, cronometrat pe distanţa de 178 km în 4h16min35sec, a fost urmat la 7 secunde de slovacul Peter Sagan (Bora) şi de Kwiatkowski.

* Ţara Galilor a învins cu scorul de 38-14 (17-7) Italia, duminică, la Cardiff, într-un meci contând pentru Turneul celor 6 Naţiuni la rugby, gazdele folosind o echipă remaniată faţă de precedentele apariţii în competiţie, după ce sâmbătă fusese decisă, prin jocul rezultatelor, câştigătoarea ediţiei 2018, Irlanda, neînvinsă în 4 meciuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel