Stilou purtând numele Regelui Mihai I, lansat. Primul exemplar, expus la Peleş

Sursa foto: Instagram, Familia Regală a României
Sursa foto: Instagram, Familia Regală a României

Compania germană Pelikan a realizat o serie limitată a unui stilou de alească calitate, purtând numele Regelui Mihai I al României. Primul exemplar al seriei a fost oferit Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, care a decis ca el să rămână drept “Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

Compania germană Pelikan, alături de Casa Majestății Sale, a realizat, după pregătiri care au început în anul 2017, o serie limitată a unui stilou de alească calitate, purtând numele Regelui Mihai I al României. Proiectul, inițiat pe timpul vieții Regelui Mihai, a primit consimțământul suveranului, scrie romaniaregala.ro.

Compania Pelikan a fost creată la 28 aprilie 1838, în Hanovra, de către chimistul Carl Hornemann și a produs, la început, cerneluri de scris, uleiuri pentru pictură și acuarele. Un an mai târziu, pe 20 aprilie 1839, la Sigmaringen, se năștea Regele Carol I al României. Stiloul Regele Mihai I al României are o ediție limitată la 300 de piese, toate lucrate de mână, în cele mai prețioase materiale folosite în meșteșugul scrisului.

Lansarea a avut loc joi, 30 mai 2019

În seara de joi, 30 mai 2019, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au participat, la Clubul Diplomatic, la festivitatea de lansare a acestui obiect creat, deopotrivă, cu artă și cu înalt meșteșug tehnic. A fost prezent un numeros public, alcătuit din reprezentanți ai societății civile, ai mediului economic și jurnaliști.

Primul exemplar al seriei ar fi trebuit să fie oferit Regelui Mihai. În seara lansării, compania a oferit stiloul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, care a decis ca el să rămână drept "Stiloul Regelui" și să fie expus la Castelul Peleș, relatează sursa citată.

Sursa foto: Instagram, Familia Regală a României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel