Urmărește emisiunea live


Stenograme Trump-Zelenski. Președintele american: Cea mai mare vânătoare de vrăjitoare. Este o rușine!

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Preşedintele american Donald Trump consideră că publicarea transcriptului conversaţiei telefonice pe care a avut-o, pe 25 iulie, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski dovedeşte că nu a făcut ''nici cea mai mică presiune''.

Nu a fost nici cea mai mică presiune, a spus Trump, foarte înverşunat, în timpul Adunării Generale a ONU. Este probabil cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană (...) Este o ruşine, a adăugat el. Potrivit lui Trump, mass-media a prezentat această conversaţie ca o discuţie venită direct din infern, iar stenograma demonstrează, în opinia sa, că a fost o discuţie obişnuită.

"Există mulţi jurnalişti corupţi

O parte a problemei este legată de fake news (...) Există mulţi jurnalişti corupţi, a mai spus Donald Trump.

Această convorbire, interceptată de serviciile secrete americane, a fost urmată de un denunţ intern al unui membru al acestor servicii, presa relatând în urma acestui denunţ că Donald Trump i-ar fi făcut o promisiune neobişnuită lui Zelenski şi l-a încurajat în privinţa unei investigaţii asupra fiului lui Joe Biden. Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru o companie ucraineană din sectorul gazelor, în perioada când tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte al SUA în mandatul preşedintelui democrat Barack Obama. Respectiva companie ucraineană a fost ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump sugerează că motivul real al acestei cereri ar fi fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden.

Există multe discuţii despre fiul lui Biden"

Există multe discuţii despre fiul lui Biden, că Biden a oprit investigaţia şi mulţi doresc să afle despre aceasta, aşadar dacă aţi putea face ceva cu procurorul general ar fi minunat. Biden s-a lăudat că a oprit investigaţia, deci dacă aţi putea vedea despre ce este vorba ... Pentru mine sună oribil, i-a spus Trump lui Zelenski, conform stenogramei publicate miercuri. Acesta din urmă i-a răspuns că este la curent cu această situaţie şi l-a asigurat că viitorul procuror general ucrainean se va ocupa de această problemă.

Viitorul procuror general va fi 100% omul meu"

'Viitorul procuror general va fi 100% omul meu, candidatul meu (...) El sau ea va examina această situaţie, în mod specific compania pe care aţi menţionat-o în acest caz. Ideea investigării acestui caz este să restabilim corectitudinea, aşadar ne vom ocupa de aceasta, l-a asigurat Zelenski, care i-a cerut lui Trump ca în cazul în care dispune de informaţii suplimentare utile acestei investigaţii să le pună la dispoziţia Ucrainei. În urma scandalului declanşat în SUA de acest caz, democraţii, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au anunţat marţi lansarea unei anchete oficiale în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui, care poate duce la destituirea acestuia (impeachment).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel