Steluța Cătăniciu - CEDO, reacție fulminantă. Declarația bombă a momentului

Steluța Cătăniciu, deputat și vicepreședinte ALDE, a transmis un comunicat de presă exploziv, cu privire la decizia CEDO ce o privește. Declarațiile sale vin să răstoarne tot ceea ce a fost transmis în presă astăzi, imediat după ce a fost dată decizia. 

Iată comunicatul integral: 

”Observ că propaganda mediatică s-a pus în mișcare la doar câteva minute după ce decizia CEDO în dosarul în care am fost parte a fost anunțată. Știu că sunt câteva persoane „la butoane" care își doresc denigrarea mea personală prin orice mijloace, iar modul în care este prezentată decizia CEDO în ceea ce mă privește este o dovadă în plus.

În aceste circumstanțe, mă văd nevoită să fac o serie de corecturi și completări față de ce au prezentat unele surse media.

Subsemnata am formulat plângere la CEDO în baza art. 6-8 din Convenție, prezentând mai multe deficiențe ale procedurii disciplinare pe care ANI a inițiat-o împotriva mea ca urmare directă a deciziei ICCJ din 24 noiembrie 2015.

Prin decizia de azi, CEDO constată procedura închisă în ceea ce mă privește, „cu un rezultat favorabil", constatând că articolul 6 din Convenție nu este aplicabil în cauza mea, deoarece rezultatul acestei proceduri închise „nu este de natură și nu prezintă un grad de gravitate care să justifice aplicarea art. 6 din Convenție".

În acest sens, CEDO arată că art. 6 din Convenție nu este aplicabil în cazul meu, deoarece nu exista decât riscul sancțiunii prin diminuarea indemnizației de parlamentar cu 10%, pe cel mult 3 luni, în măsura în care subsemnata eram răspunzătoare în calitate de deputat, iar acest risc nu s-a produs. CEDO constată, de asemenea, că la propunerea „Comisiei pentru afaceri juridice a Camerei Deputaților, reunită în sesiune plenară, s-a decis anularea, în noiembrie 2015, a acțiunii disciplinare împotriva reclamantei. În urma alegerilor din decembrie 2016, subsemnata fiind realeasă ca membru al Parlamentului".

Cu referire la art. 8 din Convenție, care vizează dreptul unei persoane la imagine, CEDO a făcut referire că sunt îndreptățită să introduc acțiune civilă în fața instanțelor de judecată din România, iar până la finalizarea unor astfel de acțiuni în repararea prejudiciului moral, cererea nu poate fi analizată de CEDO.

Din păcate pentru propaganda mediatică ce a pornit împotriva mea, CEDO confirmă faptul că am fost îndreptățită să candidez în 2016, iar mandatul obținut este legal.

Atitudinea mea constantă împotriva protocoalelor și abuzurilor m-a transformat într-o țintă a unor publicații care au urmărit cu orice preț stigmatizarea mea și denigrarea imaginii mele. În pofida tuturor acestor încercări, convingerile mele rămân aceleași, în sensul reformării justiției și ruperii legăturilor care s-au creat pe baza unor protocoale secrete.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel