STELIAN TĂNASE: SRI să retragă OFIȚERII ACOPERIȚI din TVR

La o zi după demisia lui George Maior de la conducerea SRI, președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Stelian Tănase, a lansat o solicitare inedită către Serviciul Român de Informații.

Stelian Tănase solicită SRI retragerea ofițerilor acoperiți din TVR.

"În urma recentelor declarații ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informații are ofițeri acoperiți în presă, vă solicit să dispuneți retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române. Apelul meu vine în completarea demersurilor pe care le-am făcut deja în interiorul Televiziunii Române. Așa cum am declarat public în ședința Consiliului de Administrație al SRTv din 22 septembrie 2014, le-am cerut membrilor CA, ca, în cazul în care sunt cumva agenți acoperiți printre ei, să ia în considerare retragerea din Consiliu", se arată într-o scrisoare adresată, miercuri, de Stelian Tănase generalului-locotenent Florian Coldea, care asigură conducerea interimară a SRI.

Stelian Tănase a amintit că George Maior, în calitate de director general al SRI, a declarat că identitatea ofițerilor acoperiți din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece "e vorba de ofițeri acoperiți și de secrete de stat". Președintele-director general al SRTV solicită retragerea ofițerilor acoperiți din televiziunea publică, "care trebuie să funcționeze independent și să ofere cetățenilor informații corecte și echidistante", informează Agerpres.

Vezi și: Cinci întrebări cheie după demisia lui Maior din fruntea SRI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel