Steinhoff analizează opţiunile privind viitorul Pepco, inclusiv listarea la bursă

Retailerul sud-african Steinhoff ia în considerare toate opţiunile privind viitorul Pepco - lanţul de magazine prezent şi pe piaţa din România - inclusiv o potenţială Ofertă Publică Iniţială (IPO) a diviziei Pepcor Europa, a anunţat directorul general Louis du Preez, transmite Reuters.

Divizia Pepcor Europa cuprinde lanţurile de magazine Poundland din Marea Britanie şi Pepco din Europa Centrală şi de Sud-Est. 'Analizăm toate opţiunile dar încă nu am luat o decizie', a răspuns du Preez când a fost întrebat de jurnalişti dacă ia în considerare listarea la bursă. Miercuri, Steinhoff a anunţat că a refinanţat datorii de aproximativ nouă miliarde de euro (zece miliarde de dolari).

Acţiunile Steinhoff au pierdut peste 95% din valoare după ce, în 2018, compania a raportat descoperirea unor nereguli contabile. Scandalul contabil a provocat demisia directorului general, în această funcţie de două decenii. În acest context, Pepco, un lanţ profitabil cu peste 1.300 de magazine în ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, precum Polonia şi România, a devenit una din bijuteriile Steinhoff, având în vedere că grupul se pregăteşte pentru cea de-a doua fază a programului său de relansare.

Chiar dacă firmele de private-equity aşteaptă un proces oficial de vânzare, Steinhoff Africa Retail, care s-a separat de grupul Steinhoff chiar înainte de izbucnirea scandalului contabil, şi-a exprimat deja interesul atât pentru Pepco cât şi pentru grupul britanic Poundland, au explicat recent surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel