Statut judecători, procurori. CSM a admis 116 amendamente

CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj
CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis 116 amendamente în ceea ce privește propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Majoritatea PSD-ALDE a adoptat un amendament al social-democraţilor prin care preşedintele României poate refuza o singură dată numirile procurorilor de rang înalt: procurorul general, procurorul-şef al DNA, procurorul-şef al DIICOT.

„Preşedintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului". În prezent, forma în vigoare a legii prevede: „Preşedintele României poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului"

Au ramas valabile modificările făcute de majoritatea PSD-ALDE-UDMR la art. 53, astfel ca preşedintele României nu poate refuza numirile în funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte la Înalta Curte de Casatie şi Justiţie.

Amendamente admise

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel