Statul paralel, Legile justiţiei. Tăriceanu: Preşedintele ar trebui să ia o poziţie fără echivoc

Tăriceanu îl somează pe Iohannis spunând că preşedintele ar trebui să ia o poziţie fără echivoc referitoare la influenţa nefastă a sistemului paralel asupra Justiţiei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului Klaus Iohannis ar trebui să ia, măcar acum, o poziţie fără echivoc referitoare la "influenţa nefastă a sistemului paralel de putere asupra Justiţiei".

"Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ia măcar acum, în al 24-lea ceas, o poziţie fără echivoc referitoare la influenţa nefastă a sistemului paralel de putere asupra Justiţiei. Astăzi, am urmărit cu interes dezbaterile de la CSM cu privire la magistraţii acoperiţi şi salut curajul de a pune pe masă această problemă majoră nu doar pentru Justiţie, dar şi pentru democraţia din România. Suntem în situaţia în care presa prezintă informaţii despre influenţa nefastă a sistemului paralel, organizaţii ale magistraţilor cer explicaţii, iar în CSM se spun unele lucruri; numai preşedintele Iohannis, pentru a folosi o expresie binecunoscută, pe mai departe 'se face că plouă'. În orice stat democratic, preşedintele ar lua atitudine", afirmă Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

El spune că preşedintele ar fi refuzat "în multe alte rânduri" luarea unei astfel de poziţii.

"Adevărul este că lui Klaus Iohannis i s-au solicitat poziţii publice pe această problemă pe tot parcursul mandatului său. Acum doi ani, în ianuarie 2016, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) îi solicita să facă lumină în problema magistraţilor acoperiţi. Preşedintele a refuzat atunci şi în multe alte rânduri. Acum câteva luni, Klaus Iohannis afirma că 'povestea cu statul paralel este o glumă destul de proastă'", a scris Tăriceanu.

În opinia şefului Senatului, "toate aceste tăceri sau replici nepotrivite pentru un şef de stat definesc principalul eşec al mandatului preşedintelui Iohannis şi îl deconspiră ca om al sistemului paralel, de care vrea să beneficieze pentru a câştiga încă cinci ani la Cotroceni".

"Principala evaluare pe care românii o vor face mandatului preşedintelui Iohannis este dacă a preferat o poziţie distantă şi călduţă de avocat şi beneficiar al sistemului paralel de putere sau a avut curajul, fie şi în al 24-lea ceas, să ia atitudine faţă de manifestările antidemocratice ale acestui sistem", mai spune Călin Popescu-Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel