Statul Burnei va introduce sharia de săptămâna viitoare

Brunei va introduce pedeapsa cu moartea ca sancțiune pentru sexul homosexual și adulter de săptămâna viitoare, ca parte a implementării a legii shariei, transmite The Guardian.

Astfel, începând cu 3 aprilie, persoanele din micul regat din Asia de Sud-Est se vor supune unui draconic cod penal, care include și amputarea unei mâini sau a unui picior pentru infracțiunea de furt. În ceea ce privește pedeapsa capitală aceasta trebuie să fie "asistată de un grup de musulmani".

Brunei, care a adoptat o formă mai conservatoare de Islam în ultimii ani, a anunțat pentru prima dată în 2014 intenția sa de a introduce legea shariei, sistemul juridic islamic care impune pedepse corporale stricte. A fost o directivă a sultanului din Brunei, Hassanal Bolkiah care este unul dintre cei mai bogați lideri ai lumii, cu o avere personală de aproximativ 20 de miliarde de dolari și care deține tronul din 1967.

Alcoolul este deja interzis în Brunei și există amenzi și pedepse cu închisoarea pentru copiii necăsătoriți sau care nu se roagă vinerea. Reacțiile internaționale de până acum privind introducerea șariei, au încetinit implementarea deplină a acesteia în ultimii cinci ani.

Fostă colonie britanică

Brunei a fost o colonie britanică până în 1984 iar cele două țări se bucură încă de legături puternice. Homosexualitatea fusese ilegală în Brunei încă de la domnia Marii Britanii, dar sub noile legi care pedepsesc cu moartea, se vor aplica și sodomiei, adulterului și violului.

Organizațiile pentru drepturile omului au criticat aceste modificări care vizează în special comunitatea homosexuală. Amnesty International a cerut autorităților din Brunei să "oprească imediat" punerea în aplicare a noilor sancțiuni, pe care le-au catalogat "profund eronate".

"Aceste pedepse sunt crude și înfricoșătoare", a declarat Rachel Chhoa-Howard, cercetător la Amnesty International din Brunei, adăugând că unele dintre infracțiunile potențiale "nu ar trebui să fie nici măcar considerate crime, inclusiv sexul consensual între adulți de același sex ".

Legea sharia se aplică numai musulmanilor, care reprezintă aproximativ două treimi din populație.

Vezi și: Infecția cu HIV. Bărbații gay suferă de epidemii concentrate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel