Statuia lui Zlatan Ibrahimovic, din Suedia, pusă la pământ

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Statuia atacantului suedez Zlatan Ibrahimovic, ridicată în apropiere stadionului fostei sale echipei, Malmö FF, a fost dărâmată de pe soclu, după ce indivizi necunoscuţi i-au tăiat picioarele de la nivelul gleznelor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează cotidianul L'Equipe.

Suporterii lui Malmö FF ceruseră anterior ca statuia să fie îndepărtată după ce Ibrahimovic a anunţat, pe 27 noiembrie, că a achiziţionat 25% din acţiunile formaţiei rivale Hammarby, clasată pe locul al treilea în ediţia din acest an a campionatului Suediei, scrie Agerpres.

Luna trecută, mai mulţi vandali au tăiat nasul statuii celebrului atacant, care a debutat ca fotbalist profesionist la Malmo FF, în urmă cu două decenii. Ibrahimovic, fostul atacant al lui Ajax, Juventus, Inter Milano, FC Barcelona, Paris St-Germain şi Manchester United, a semnat recent un contract cu echipa italiană AC Milan, de care s-a despărţit în urmă cu şapte ani.

La sfârşitul lunii noiembrie, după ce presa a anunţat că "Ibra" a devenit acţionarul lui Hammarby, mai mulţi fani ai lui Malmo FF au dat cu spray cu vopsea pe statuie, au ars-o cu torţe şi au agăţat un colac de toaletă pe un braţ al său. De asemenea, ei au scris mesaje rasiste în apropierea statuii. Casa lui Ibrahimovic din Stockholm fost şi ea vandalizată, pe uşa ei fiind scris "Iuda".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel