Cine este proprietarul stațiunii Bansko. Este foarte cunoscut!

A fost dezvăluit proprietarul staţiunii bulgare Bansko.

Fostul campion luxemburghez Marc Girardelli, una din legendele sporturilor de iarnă, a dezvăluit marţi că este proprietarul staţiunii bulgare Bansko, devenită o etapă regulată a Cupei Mondiale de schi alpin, relatează AFP. De cinci ori câştigător al Cupei Mondiale de schi alpin (1985, 1986, 1989, 1991, 1993) şi de patru ori campion mondial, Girardelli a indicat că a achiziţionat în urmă cu doi ani firma Ulen, care gestionează această staţiune din sud-vestul Bulgariei, devenită cea mai mare din Balcani.

'Am cumpărat firma Ulen în 2016. Aparţinea unui fond, de la care am cumpărat-o', a declarat el pentru televiziunea Nova, refuzând să ofere mai multe amănunte din motive de 'confidenţialitate'. Girardelli, care are 55 de ani şi este de origine austriacă, a prezentat luni guvernului documente ce atestă că el deţine fondul Tax services Ltd, firma înregistrată în Insulele Virgine Britanice care controlează Ulen, a precizat ministerul Mediului.

Cea mai bună zonă de schi din Europa de Est


Spectaculoasa dezvoltare a staţiunii după anul 2000, la iniţiativa Ulen, a dat şi continuă să dea naştere unor critici din partea celor care denunţă deterioarea mediului înconjurător şi 'opacitatea' legată de gestiunea staţiunii, pe fondul unor suspiciuni de corupţie. Girardelli, care este cetăţean de onoare al localităţii Bansko, a spus marţi că a cumpărat staţiunea la un preţ 'interesant'. El a precizat: 'Au circulat multe zvonuri negative, creând o atitudine negativă la Bansko, ceea ce a obligat fondul să vândă.' Ulen luptă de mai mulţi ani să construiască a doua telecabină pentru a degaja accesul pe piste, frecventate în fiecare sezon de circa 150.000 de vizitatori.

Citește și: Destinație de vacanță: La schi în Bansko

'Avem interesul să dezvoltăm cea mai bună zonă de schi din Europa de Est', a estimat marţi Girardelli. 'Încercăm de zece ani să construim a doua telecabină şi nu putem', s-a plâns el. Una din cele mai ieftine staţiuni din Europa cu cei 75 km de pistă ai săi, Bansko se remarcă prin cozile lungi din sezonul de vârf, actuala telecabină având o capacitate orară de 2.200 de persoane. Probe din Cupa Mondială de schi alpin sunt găzduite începând din 2009 la Bansko, unde între 22 şi 24 februarie vor avea loc o combinată, un slalom super-uriaş şi un slalom uriaş în competiţia masculină.

Citește și: Manchester United. Un prinț arab vrea să cumpere clubul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel