Statistică îngrijorătoare. Alfred Bulai: Este un EȘEC. Parcă aud de satana

25% dintre tinerii cu studii superioare nu muncesc din cauza salariilor prea mici din țara noastră. Ei se bazează pe banii părinților. Specialiștii în resurse umane avertizează că numărul tinerilor fără planuri de viitor ar putea fi în creștere. 

Sociologul Alfred Bulai a afirmat, la Antena 3, că ”Este rezultatul a 25 de ani de mers într-o direcție greșită, este un eșec al sistemului de învățământ. Una din marile probleme ale sistemului de învățământ este că nu transmite modele culturale ale muncii, ale valorizării ideii de muncă.”

Alfred Bulai a subliniat că ”angajatori din toate domeniile când aud de absolvenți parcă aud de satana, nici nu vor să audă la angajări. Școala îi pregătește în absența totală a valorilor legate de cultura muncii. Ei valorizează în foarte mică măsură ideea de competență și într-o foarte mare măsură ideea de câștig, de bani. Mulți dintre ei spun că nu știu să facă nimic sau `învăț repede`. Cât despre salariu îl vrea mai mare a altui angajat din aceea companie. Asta e o glumă. Tu nu știi nimic și pe banii mei vrei să și înveți.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel