Statele Unite neagă implicarea în atacul asupra Ambasadei Nord Coreene de la Madrid

Guvernul Statelor Unite nu a fost implicat în atacul de luna trecută asupra ambasadei Coreei de Nord din capitala Spaniei, Madrid, a declarat marţi Robert Palladino, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat din Statele Unite, relatează Reuters.

„Guvernul Statelor Unite nu a avut nimic de-a face cu acest eveniment", a declarat Palladino în cadrul unei conferinţe de presă.

O instanţă din Spania a inculpat trei cetăţeni străini, un american, un mexican şi un sud-coreean, în legătură cu atacul care a vizat ambasada nord-coreeană de la Madrid, unul dintre suspecţi fiind acuzat că a oferit Biroului Federal de Investigaţii (FBI) datele sustrase în urma atacului.

Judecătorul spaniol Jose de la Mata a afirmat că Adrian Hong Chang, un cetăţean mexican, rezident american, este presupusul lider al unui grup de zece persoane care pe data de 22 februarie a pătruns în ambasada Coreei de Nord din Madrid. Agresorii au sechestrat câţiva angajaţi şi au sustras documente, calculatoare şi telefoane.

Anterior, oficiali din Spania au declarat că suspectează că agenţi CIA au fost implicaţi în atacul care a vizat ambasada nord-coreeană din Madrid.

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a negat orice implicare în incident, dar surse guvernamentale de la Madrid consideră "neconvingător" răspunsul CIA.

Vezi și: Unul dintre spărgătorii Ambasadei Nord-Coreene de la Madrid a oferit FBI-ului datele furate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel