Starul Matt Damon, pus la punct de fiica sa. Actorul folosea un cuvânt jignitor

Matt Damon și-a dat seama că nu e bine să folosească un cuvânt jignitor când se referă la persoanele homosexuale.

Actorul american Matt Damon a spus că abia recent nu a mai folosit termenul „p***nar” (n.r., faggot în engleză) după ce fiica sa i-a explicat că nu este de acceptat. Conform BBC, Damon a spus că tânăra i-a scris „un tratat foarte lung și frumos despre motivele pentru care cuvântul este periculos”, după ce acesta l-a folosit într-o glumă.

Acest termen derogator pentru bărbații homosexuali „era des folosit când era copil și avea o altă însemnătate”, a mai spus actorul de 50 de ani. „A plecat de la masă”, a spus Damon despre momentul în care a început cearta în familie pentru acest cuvânt.

„I-am spus «Haide, asta-i gluma! O spun în filmul Stuck on You!». A mers în camera ei și a scris un tratat foarte lung și frumos despre motivele pentru care cuvântul este periculos. I-am zis că nu o să-l mai folosesc. Am înțeles”, a adăugat starul de la Hollywood.

Cam târziu să-și dea seama că nu este în regulă, spun alții

Comediantul și actorul Travon Free a sugerat online că Matt Damon și-a dat seama cam târziu că nu este în regulă să spui acest cuvânt. „Deci Matt Damon și-a dat seama «acum câteva luni», printr-un «tratat» scris de un copil, că nu trebuie să spună acel cuvânt?”, a postat actorul membru al comunității LGBT, pe Twitter.

„Vreau să știu cu ce cuvânt a înlocuit Matt Damon acel termen”, a mai spus și actorul Billy Eichner. „Ca membru al mass-mediei, îmi place când celebritățile vorbesc cu presa, dar mereu este interesant când auzi povești pe care tipi ca Liam Neeson sau Matt Damon le cred frumoase, umane, când de fapt sunt izolatoare și jignitoare”, a avut să spună și criticul Daniel Fienberg.

Nu este prima oară când Damon o dă în bară

Nu este prima oară când Damon își pune în cap opinia publică. În 2017, la apogeul mișcării #MeToo, actorul a spus că comportamentele sexuale nepotrivite trebuie privite ca parte a unui „spectru”.

Bineînțeles, acesta și-a cerut iertare: „Ca toată lumea, sunt prizonierul experienței mele subiective și acest lucru mă face să nu văd unele lucruri. Eu, mai mult decât alții, văd mai puține lucruri fiindcă am fost un star american de film alb și bărbat. Este un aer foarte rarefiat. Nici nu știu unde încep și unde se termină punctele moarte ale viziunii mele. Așa că da, sunt afon la aceste probleme, dar încerc să nu fiu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel