Stadionul Wembley, la vânzare către un miliardar din Pakistan

Wembley
Wembley

Presa din Marea Britanie relatează că stadionul emblematic al fotbalului englez este pe punctul de a fi vândut unui investitor străin pentru prima dată în istoria sa.

Conform relatărilor din ziarele britanice The Sun și Evening Standard, directorul executiv al federației engleze de fotbal (FA) a ajuns deja la un acord de principiu privind vânzarea stadionului Wembley din Londra cu miliardarul Shahid Khan, proprietar al clubului englez de primă ligă Fulham.

Impactul potențial al vânzării

Canalul sportiv Eurosport afirmă că schimbarea trecerea stadionului din mâinile federației de profil în cele ale unui investitor are potențialul de a afecta clubul londonez Hottenham Hotspur, care în acest sezon își dispută meciurile de acasă pe Wembley, cât timp arena proprie White Hart Lane este în curs de modernizare.

De asemenea, ar putea însemna mai puține meciuri internaționale jucate de selecționata Angliei pe Wembley.

Miliardar de piese auto

Om de afaceri american de origine pakistaneză, Shahid Khan a lansat o ofertă de 600 milioane de lire sterline (690 milioane de euro) pentru preluarea stadionului Wembley, pe care ar intenționa să-l folosească și pentru meciurile unei echipe de fotbal american.

Investitor în sport

Khan și-a construit o avere estimată în 2017 la 8,7 miliarde de dolari din profitul unei companii furnizoare de componente pentru industria auto. În afară de clubul Fulham, a mai achiziționat franciza echipei de NFL Jacksonville Jaguars.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel