Stadioanele Steaua și Rapid, întârzieri ale lucrărilor. Acuzațiile ministrului Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, vineri, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Interministerial pentru organizarea EURO 2020 la fotbal, desfăşurată la Neptun, că există întârzieri la şantierele stadioanelor Steaua şi Rapid.

Timpul trece extrem de repede şi ne mai desparte doar un an de acest eveniment. Au trecut aproape cinci ani de când UEFA ne-a încredinţat onoarea de a găzdui partide ale Campionatului European de fotbal din 2020. Zilele trecute am văzut imagini de pe şantierele din Ghencea şi Giuleşti şi recunosc că mi-aş fi dorit să fim într-un stadiu mult mai avansat. Din varii motive, unele justificate, altele mai puţin, ne confruntăm cu întârzieri şi aş dori să facem cu toţii eforturi suplimentare pentru ca lucrările să fie urgentate şi să se desfăşoare într-un ritm mai alert, a declarat Bogdan Matei, potrivit paginii de Facebook a ministerului.

Dat fiindcă suntem în judeţul Constanţa, sâmbătă vom vizita şi aeroportul Kogălniceanu, care poate fi o variantă viabilă pentru accesul oaspeţilor, dar sper că vom primi veşti bune şi despre situaţia aeroportului Băneasa, dar şi despre calea ferată spre aeroportul Otopeni, a mai spus ministrul Bogdan Matei.

Şedinţa a fost prezidată de ministrul Tineretului şi Sportului şi de consilierul onorific al Premierului, Gică Popescu, fiind prezent şi directorul general din MTS, Daniel Jianu. S-au abordat şi alte teme, printre care şi stadiul vânzării biletelor.

Campionatul European de fotbal, care se va desfăşura între 12 iunie şi 12 iulie 2020, cu 24 de echipe, va fi găzduit de Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel