SRI, executat silit, la cererea lui Dinu Patriciu

dinu-patriciu
dinu-patriciu

Dinu Patriciu a cerut și a obținut de la Judecătoria Sectorului 5 executarea silită a SRI, pentru  plata daunelor de aproximativ 50.000 de lei obţinute în procesul în care a acuzat ascultarea ilegală a telefoanelor, însă oficialii SRI afirmă că suma a fost plătită din august.

Patriciu s-a adresat Judecătoriei Sectorului 5 în luna octombrie, când a făcut o cerere de executare silită a SRI, pentru a îi fi plătite daunele morale în valoare de 50.000 de lei decise definitiv în luna februarie, în procesul în care a acuzat că telefoanele i-au fost ascultate ilegal.

La primul termen, pe 27 octombrie, procesul s-a amânat pentru ca la dosar să fie depusă decizia definitivă a ÎCCJ, iar la al doilea termen, cel din 10 noiembrie, Judecătoria a dispus admiterea cererii de executare silită, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Pe de altă parte, oficialii SRI au declarat, vineri, pentru NewsIn, că Serviciul respectă hotărârile judecătoreşti, sens în care, pe data de 23 august 2011, prin ordin de plată, s-a achitat integral suma decisă de ÎCCJ, care a fost încasată din contul menţionat de Cabinetul de avocatură Buduşan, care l-a reprezentat de Dinu Patriciu în acest proces. "SRI poate pune la dispoziţie orice document justificativ, pentru a demonstra cele declarate", a mai arătat Sorin Sava, şeful Biroului de presă al Serviciul.

Ultima decizie a lui Patriciu vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv, în luna februarie, că Serviciul Român de Informaţii (SRI) va trebui să îi plătească lui Dinu Patriciu 50.000 de lei despăgubiri, în procesul în care omul de afaceri a cerut daune pentru că telefoanele i-ar fi fost ascultate ilegal. Instanţa supremă a respins, astfel, recursurile împotriva deciziilor instanţelor inferioare.

SRI a făcut o cerere de revizuire a acestei decizii a instanţei supreme, care urmează să fie luată în discuţie în 9 decembrie, la Secţia I Civilă a ÎCCJ.

Citește și:

SRI obligat să-i plătească lui Patriciu 50.000 de lei

Patriciu dă în judecată firmele de telefonie mobilă care au facilitat SRI ascultarea convorbirilor sale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel