Sprintera jamaicană Briana Williams a scăpat de suspendare

Tânăra sprinteră jamaicană Briana Williams (17 ani), dublă campioană mondială la categoria Under-20, a scăpat de suspendarea pentru dopaj, deşi a utilizat un diuretic interzis, a anunţat Comisa disciplinară antidoping independentă (IADP)

Atleta a fost depistată pozitivă la hidroclorotiazidă în luna iunie, cu ocazia campionatelor naţionale şi risca o suspendare de patru ani.

Williams a fost inclusă provizoriu în lotul Jamaicăi pentru probele de 100 m şi ştafetă 4x100 m din cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha, care vor debuta vineri.

IADP a decis ca sportiva să fie "mustrată fără nicio perioadă de ineligibilitate", stabilind că Williams nu a comis nicio o "greşeală sau o neglijenţă semnificativă" şi nici nu a intenţionat să trişeze cu ocazia probei de sprint la care a luat parte pe 21 iunie. Totodată, IADP recomandă ca sportiva să urmeze un program educativ asupra regulilor antidoping în sport.

Antrenorul Brianei Williams, Ato Boldon, s-a declarat uşurat că eleva sa a fost exonerată şi a confirmat că aceasta se va deplasa imediat la Doha, pentru a lua parte la Campionatele Mondiale.

"Nu doresc nici celui mai mare duşman al meu să treacă prin ceea ce a trecut Briana la vârsta ei", a spus Atot Boldon, fost medaliat olimpic şi mondial la sprint.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel