Sprijin pentru industria cinematografică. Program preluat de Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri va prelua de la Comisia Naţională de Prognoză atribuţiile cu privire la schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice şi producţiei de film în România.

Preluarea se va face potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă prin care s-a modificat OUG 114 şi au fost completate alte acte normative, se arată într-un comunicat de presă.

"Producţiile cinematografice nu sunt doar produse culturale, ele sunt proiecte generatoare de multiplicare economică. Aceste efecte de multiplicare se regăsesc în toate ramurile economiei reale. Spre exemplu, industria cinematografică reprezintă o oportunitate de a pune România pe harta internaţională a destinaţiilor de film. Prima recunoaştere a fost făcută în anii 2000, după care mai mulţi regizori şi producători faimoşi de film au ales ţara noastră ca destinaţie de filmare pentru producţii celebre. Aşa că am considerat că este o ocazie bună să dezvoltăm şi să ne extindem şi să aducem această schemă de sprijin acolo unde-şi are locul, la Economie, ca o măsură de stimulare a investiţiilor. În plus, avem şansa să creştem potenţialul turistic al ţării noastre aşa cum s-a întâmplat în alte state europene care, datorită producţiilor cinematografice care au fost filmate pe teritoriul lor, au devenit destinaţii turistice extrem de căutate. Dezvoltarea industriei cinematografice înseamnă şi noi investiţii străine, deci noi locuri de muncă. Vom îmbunătăţi acest program şi vom dezvolta cadrul legislativ care să garanteze predictibilitate şi transparenţă", a declarat Virgil Popescu ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel