Sportivă, în moarte cerebrală, a născut

O campioană internațională de canoe a născut, aflată fiind în moarte cerebrală.

O sportivă portugheză în vârstă de 26 de ani, aflată în moarte cerebrală din luna decembrie, a născut joi un băieţel, prin cezariană şi apoi a murit, fiind înmormântată vineri, informează BBC. Sportiva de talie internaţională Catarina Sequeira se afla în moarte cerebrală în urma unui atac de astm suferit la domiciliu.

Băieţelul, numit Salvador, s-a născut când mama sa era însărcinată în circa 32 de săptămâni şi este în prezent îngrijit într-un spital de neonatologie. Potrivit BBC, până în prezent, în Portugalia a mai fost raportat un singur caz în care un copil a fost născut de o mamă aflată în moarte cerebrală.

Sequeira era bolnavă de astm de când era copil fiind o talentată canoistă care şi-a reprezentat ţara la competiţii internaţionale. Sportiva a suferit un atac de astm în timp ce era însărcinată în 19 săptămâni şi a fost plasată în comă indusă. Cu toate acestea, starea ei s-a deteriorat şi, în câteva zile, a fost declarată în moarte cerebrală, la 26 decembrie. Timp de 56 de zile, sportivei i-a fost ataşat un ventilator pentru a permite copilului să supravieţuiască în burta mamei.

Copilul avea 1,7 kg la naștere



Medicii au declarat că intenţia lor a fost să aştepte până vineri pentru ca Sequeira să ajungă la 32 de săptămâni de sarcină, însă starea ei respiratorie s-a deteriorat, iar medicii au fost nevoiţi să îi efectueze joi o cezariană. Potrivit responsabililor spitalului, 32 de săptămâni este perioada la care copiii au o foarte mare probabilitate de supravieţuire.

Şeful comitetului de etică al spitalului, Filipe Almeida, a explicat că decizia de a ţine copilul în viaţă în pântecele mamei a fost luată în urma discuţiilor cu familia. Copilul s-a născut cântărind 1,7 kg şi urmează să rămână în spital timp cel puţin trei săptămâni.

În 2016, un alt copil, Lourenco, s-a născut la Lisabona după ce a supravieţuit 15 săptămâni în pântecele mamei sale aflată în moarte cerebrală.

Citește și:

Fotbalist de la CFR, naturalizare. Ar putea juca în naționala României

Liga Campionilor. Cristiano Ronaldo, probleme înainte de meciul cu Ajax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel