Sport. Ştirile dimineţii, Sinteza zilei 19 ianuarie

Vă prezentăm pe scurt ştirile dimineţii de vineri 19 decembrie 2018 din toate ramurile sportive în care sunt implicaţi sportivii români, dar şi ştiri sportive internaţionale.

* Săritoarea în lungime Alina Rotaru, campioană mondială universitară, finalistă la Campionatele Mondiale de la Londra, şi aruncătorul de greutate Andrei Gag, bronz la Universiadă şi finalist la CM, au fost desemnaţi cei mai buni atleţi români din 2017, premierile fiind făcute în cadrul Galei atletismului românesc, desfăşurată joi seara la Hotel Crowne Plaza din Bucureşti.

* Biatlonista română Eva Tofalvi a anunţat, joi, pe contul său de Facebook, că a reuşit să se califice pentru a şasea oară la Jocurile Olimpice de iarnă, după clasarea pe locul 43 în proba de sprint 7,5 km de la Anterselva (Italia). Tofalvi (39 ani), care a fost portdrapelul României la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, în 2002 (Salt Lake City), în 2010 (Vancouver) şi 2014 (Soci), va participa la Jocurile de la PyeongChang (9-25 februarie), după ce a mai concurat la ediţiile din 1998 (Nagano) şi 2006 (Torino).

* CSA Steaua Bucureşti a fost învinsă de echipa portugheză Benfica Lisabona cu scorul de 3-2 (21-25, 25-16, 25-17, 20-25, 15-11), joi, în Sala Mihai Viteazul, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei Challenge la volei masculin. Campioana Portugaliei s-a impus după două ore şi 2 minute şi are prima şansă la calificarea în sferturi.

* Jucătoarea echipei de handbal CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, a declarat, joi, că nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte prelungirea contractului cu gruparea din Capitală scadent la finalul sezonului 2017-2018. 'Nu ştiu ce voi face deocamdată. Într-adevăr, contractul meu expiră la finalul sezonului. Dar eu nu mă concentrez acum pe aceste lucruri, ci pe partidele pe care le am de jucat. Este foarte important ca indiferent dacă rămân sau nu, să fac o treabă bună în acest final de sezon, cu o participare în Final4 şi aşa mai departe. Visul meu a fost întotdeauna să câştig Liga Campionilor, însă acum important este să ajungem în Final4 şi vom vedea ce se întâmplă acolo', a spus Gullden.

* SCM Craiova a învins-o categoric pe ASC Corona 2010 Braşov cu scorul de 29-18 (15-9), joi seara, în deplasare, în etapa a 12-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Cristina Florianu a marcat 10 goluri pentru SCM Craiova, Bobana Klikovac 5, Andreea Rădoi 4, Patricia Vizitiu 3, Valentina Ardean-Elisei 3, Zeljka Nikolic 2, Teodora Popescu 1, Nicoleta Tudor 1.

FOTBAL

* CSM Poli Iaşi a terminat la egalitate cu echipa rusă de fotbal FC Rostov, 1-1 (0-1), joi, la baza sportivă Regnum din Belek, în stagiul de pregătire din Antalya. Ruşii au deschis scorul prin Dima Soloviev (39), dar Poli Iaşi a egalat după pauză, prin Andrei Sin (54), potrivit site-ului echipei din Copou.

* Echipa de fotbal FC Botoşani a remizat cu formaţia rusă FC Tosno, 2-2 (1-1), joi, într-o partidă amicală jucată în stagiul din Antalya, potrivit site-ului clubului moldovean. Mircea Axente (21), la prima sa reuşită pentru FC Botoşani, şi Andrei Dumitraş (76) au marcat pentru formaţia antrenată de Costel Enache, în timp ce pentru ruşi au înscris Nikola Trujic (35) şi Aleksei Skvorţov (52).

* FC Viitorul Constanţa, campioana României la fotbal, a învins formaţia rusă de ligă secundă Luci Vladivostok cu scorul de 4-2 (3-1), joi, la Max Royan Hotel din Belek, într-o partidă de verificare din stagiul pe care îl desfăşoară în Antalya, potrivit site-ului oficial al clubului. Pentru Viitorul au marcat Drăguş (10 - penalty, 27), Gavra (30) şi Alexi Pitu (85 - penalty), pentru echipa din Vladivostok înscriind Mladen (autogol, 28) şi Niazin (48).

* Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş a fost învinsă de formaţia rusă de ligă secundă Dinamo Moscova cu scorul de 1-0 (0-0), joi, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Antalya. Dinamo s-a impus prin golul marcat de Nikolai Obolski, în min. 81, din penalty, potrivit site-ului clubului rus.

* CFR Cluj, liderul Ligii I de fotbal, l-a transferat pe fundaşul central brazilian Gilvan Souza Correa, a anunţat clubul, joi, pe site-ul său oficial. În vârsta de 28 de ani, Gilvan a jucat în sezonul trecut la Atlético Goianiense, unde a bifat 24 de meciuri şi a înscris 2 goluri în calitate de căpitan al echipei, precizează sursa menţionată. Apărătorul brazilian s-a alăturat deja echipei antrenate de Dan Petrescu în cantonamentul de la Valencia (Spania).

* Fotbalistul român Alexandru Chipciu este accidentat şi are şanse mici să joace duminică în primul meci al lui Anderlecht după reluarea campionatului Belgiei, împotriva lui Genk, informează Het Laatste Nieuws. Stagiul de pregătire efectuat la începutul anului a fost unul reuşit pentru Chipciu, dar mijlocaşul riscă să rateze întâlnirea de la Genk din cauza unei probleme la genunchi. Titular indiscutabil în sezonul trecut, el a fost folosit puţin în actuala stagiune.

* Antrenorul român Mircea Rednic este nemulţumit că echipa sa, Excel Mouscron, nu a achiziţionat până acum niciun fotbalist în perioada de transferuri din această lună, scrie presa belgiană. 'Eu am avut nişte discuţii, dar nu avansăm. Nu e bine! Perioada de transferuri e făcută pentru a îmbunătăţi calitatea, dar şi mărimea lotului...', a declarat Rednic. 'Ştiu că mi s-a spus să mă descurc cu ce am acum la dispoziţie', a adăugat tehnicianul printre ai cărui jucători este mijlocaşul român Dorin Rotariu.

* Echipa Kayserispor, antrenată de Marius Şumudică, s-a calificat joi în sferturile de finală ale Cupei Turciei după ce s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Antalyaspor în manşa secundă a optimilor, prin golurile marcate de doi foşti fotbalişti în Liga I, William De Amorim şi Fernando Boldrin. Învingătoare în tur cu 3-1, echipa lui Şumudică a obţinut o calificare fără emoţii.

INTERNAŢIONAL

* Schioarea norvegiană Tiril Eckhoff a câştigat joi proba de sprint de la Anterselva (Italia) contând pentru Cupa Mondială de biatlon. Eckhoff, care a realizat punctajul maxim la puşcă, a devansat-o cu 12 secunde pe Laura Dahlmeier (Germania), deţinătoarea Marelui Glob de cristal, şi cu 20,6 secunde pe cehoaica Veronika Vitkova, înregistrând astfel primul succes din actualul sezon, al cincilea din cariera sa.

* Rusoaica Alina Zaghitova este lider joi după programul scurt la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Moscova, devansând-o pe compatrioata sa Evghenia Medvedeva, dublă deţinătoare a titlului, în timp de românca Julia Sauter a ocupat locul 29, informează presa internaţională. Zaghitova, care are 15 ani, campioana mondială en titre a junioarelor şi care în această iarnă concurează pentru prima oară la senioare, a obţinut 80,27 puncte, îmbunătăţind cu patru puncte vechiul său record personal.

* Oficialii clubului german de fotbal Borussia Dortmund au afirmat că Arsene Wenger, antrenorul echipei Arsenal Londra, este lipsit de respect, cu referire la declaraţiile făcute de acesta despre atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang. Întrebat despre modul în care îl vede pe atacantul african al Borussiei Dortmund. Wenger afirmase că un caracter puternic poate fi negativ sau pozitiv.

* Antrenorul naţionalei de rugby a Angliei, Eddie Jones, a anunţat lotul celor 35 de jucători convocaţi pentru ediţia din acest an a Turneului celor Şase Naţiuni, Dylan Hartley, component al echipei Northampton Saints, fiind nominalizat căpitan şi având misiunea de a conduce naţionala trandafirului spre al treilea trofeu consecutiv. Pentru partida din deschiderea Six Nations, contra Italiei, de pe 3 februarie, Jones a adus la lot un număr de 8 jucători convocaţi în premieră, care urmează să-i înlocuiască pe posturile cheie pe titularii care nu pot intra pe teren din cauza accidentărilor sau suspendărilor.

* Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat joi că au fost efectuate peste 14.000 teste antidoping provenind de la 6.000 de sportivi, în perspectiva participării la JO 2018 de la PyeongChang (9-25 februarie). Probele recoltate între aprilie 2017 şi ianuarie 2018 provin de la 6.000 de sportivi din 61 de ţări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel