Spital Regional Craiova. Dăncilă: Investiție de 2,8 miliarde de lei

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că Guvernul va aloca aproximativ 2.8 miliarde de lei pentru Spitalul regional din Craiova. Premierul demis a precizat că spitalul va avea 807 paturi, inclusiv un centru combinat pentru mamă și copil și un centru de tratament pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.

"Luăm o decizie importantă pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Craiova. După ce în luna mai am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, iar în septembrie pentru cel de la Cluj-Napoca, astăzi vom lua o decizie similară pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova. La fel ca la Iași și Cluj, spitalul Regional Craiova va oferi servicii medicale integrate de cea mai înaltă calitate, sigure pentru pacienți și va fi dotat cu echipamente și aparatură performante și cu heliport", a spus Viorica Dăncilă, luni, în debutul ședinței de Guvern.

Investiţia se ridică la 2,8 miliarde de lei, spitalul urmând să dețină 807 paturi

"Vorbim despre o investiție estimată la 2,8 miliarde de lei, un spital cu 807 paturi, inclusiv un centru combinat pentru mamă și copil, și un centru de tratament pentru pacienții cu afecțiuni oncologice. La nivelul Guvernului, am fost permanent preocupați să parcurgem etapă cu etapă construcția speitalelor regionale de care românii au atâta nevoie",a mai spus Dăncilă citată de Mediafax.

Premierul a adăugat că Guvernul său a pregătit în detaliu etapa tehnică pemtru construcția celor trei spitale regionale.

„ Am mulțumirea că în mandatul guvernului nostru am reușit să pregătim în detaliu etapă tehnică, practic fundația construirii celor trei spitale regionale de la Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Vreau să-i mulțumesc doamnei ministru Sorina Pintea și echipei de la Ministerul Sănătății. Au acționat cu consecvență pentru a ajunge astăzi să avem pregătite documentele și soluțiile de finanțare necesare construirii celor trei spitale regionale. Noul guvern are totul pregătit și sper să continue demersurile noastre, pentru că cetățenii să beneficieze de noi spitale la Iași, Cluj-Napoca și Craiova”, a conchis Dăncilă.

Instituția va avea peste 165.000 mp, 19 săli de operație și aproape 1.000 de paturi.

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Spitalelor Regionale de Urgență de la Cluj-Napoca și Iași, în luna mai, respectiv luna septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel