Spitalul Metropolitan: Firea, PNL a dat un vot de blam bucureşteanului

Firea despre respingerea proiectului privind Spitalul Metropolitan: PNL a dat un vot de blam bucureşteanului.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că, prin respingerea proiectului de preluare în administrarea directă a CGMB a unui teren din şoseaua Pipera nr. 55 pentru construirea Spitalului Metropolitan, PNL, care a influenţat şi USR, a dat 'un vot de blam' bucureşteanului.

'Le mulţumesc consilierilor generali PSD, ALDE şi PMP pentru votul de astăzi şi le transmit tuturor bucureştenilor că s-a dovedit încă o dată care consilieri generali votează fără un alt interes politic sau de altă natură şi doar cu gândul la bucureşteni. (...) PNL, care a influenţat şi USR, astăzi a dat un vot de blam bucureşteanului', a spus Firea, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Ea a afirmat că, până la urmă, Spitalul Metropolitan se va construi.

'Faptul că v-aţi opus unei etape a construirii Spitalului Metropolitan nu arată decât că nu puteţi depăşi practic ura şi bariera politică. (...) De acum dumneavoastră veţi da cu siguranţă explicaţii şi socoteală bucureştenilor pentru motivele pur şi simplu inventate şi închipuite de a vă opune demarării construirii unui spital şi a universităţii şi a campusului. (...) Au fost doar motive pur şi simplu, pretexte, singurul motiv e unul politic - să blocaţi primarul general, să blocaţi majoritatea, în final blocându-i pe bucureşteni. (...) Vom supravieţui şi cu siguranţă, până la urmă, acest spital, chiar dacă mai greu, tot se va construi', a afirmat Firea.

Zece hectare în nordul Capitalei

În dezbaterile din şedinţa CGMB asupra acestui proiect, primarul general a amintit că în iulie anul trecut Consiliul Capitalei a adoptat o hotărâre prin care solicita Guvernului transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a terenului situat în şoseaua Pipera nr. 63-65 în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

'Chiar azi dimineaţă am sunat la Secretariatul General al Guvernului, am primit toate informaţiile. Documentul se află pe circuitul de avizare. În acest moment, se mai aşteaptă câteva elemente informative din partea Societăţii Române de Televiziune, deoarece acest teren a fost în administrarea TVR. În scurt timp vom primi şi această suprafaţă de teren. (...) Cu alte cuvinte, vom avea zece hectare în nordul Capitalei, lângă aeroport, lângă autostradă, metrou şi cu toate facilităţile, pe care vom putea să construim într-adevăr un proiect deosebit', a explicat Firea, anterior respingerii proiectului.

Ea a lansat un apel, în vederea susţinerii acestui proiect, la adresa unor reprezentanţi ai PNL - Ludovic Orban, Cristian Buşoi, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, reamintind că în trecut aceştia şi-au exprimat sprijinul pentru modernizarea sistemului de sănătate şi pentru investiţii în spitale.

PNL are rezerve doar faţă de amplasamentul propus

Consilierul municipal liberal Kansou Hazem a informat că PNL are rezerve doar faţă de amplasamentul propus şi că proiectul de guvernare locală susţinut de Cristian Buşoi prevedea patru variante de locaţii. 'Am propus patru locaţii. (...) Este o locaţie la care noi ţinem foarte mult situată în Sectorul 6. (...) Noi nu am fost împotriva realizării unui spital. Am spus doar că avem o problemă cu locaţia stabilită de dumneavoastră', a explicat consilierul PNL. Firea a promis că, în cazul în care PNL va vota proiectul Spitalului Metropolitan în amplasamentul propus de ea, va susţine şi realizarea unei unităţi spitaliceşti în Sectorul 6.

Roxana Wring, consilier USR, a afirmat că abia a aflat că Guvernul va aloca terenul din şos Pipera nr. 63-65. 'Astăzi ne vom abţine, pentru că am dori să avem această discuţie cu toate elementele, să ne asigurăm că alegerea e cea mai bună pentru bucureşteni', a spus Wring.

Gabriela Firea a menţionat că, în şedinţa din iulie 2017 în care s-a discutat proiectul privind terenul din şoseaua Pipera nr. 63-65, a explicat că doreşte ca pe cele două suprafeţe alipite să se poată construi şi Spitalul Metropolitan, dar şi sediu pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie, care în prezent se află într-o clădire cu bulină, precum şi campusul pentru studenţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel