Spital Neamț: medicii de pe o întreagă secție, reținuți. ”Situație nemaiîntâlnită”

Toți cei 5 medici de la Ortopedia Spitalului Județean Neamț care au fost conduși marți la Parchet au fost reținuți pentru 24 de ore.

Informația a ajuns și la managerul Spitalului Județean care a precizat pentru că este vorba, din punct de vedere medical și managerial, „de o situație de criză extremă, nemaiîntâlnită".

„Este o situație de criză extremă, nemaiîntâlnită! Cu doar 2 medici nu putem funcționa pe această secție, cu tot cu gărzi. Este imposibil. Sincer, acum am o grămadă de ipoteze în cap, după această veste (NR – reținerea celor 5 medici), din punct de vedere organizatoric. De la o minune cu care să salvăm mâine situația, cu găsirea unor medici disponibili, până la scenariul cel mai negru, cu închiderea temporară a Secției. Dar nici închiderea nu e o soluție ușor de aplicat. Dincolo de problemele de contract cu Casa, Ortopedia e o secție importantă, cu legătură și pe cazuistica UPU", a spus dr. Codruț Munteanu.

Patru dintre cei doctori lucrau pe Secția Ortopedie din Spital (unde erau în total 6 medici) iar al 5-lea lucra la Cabinetul din Policlinică.

Cei cinci medici vor fi duși miercuri la instanță cu propunerea de arest preventiv sau de control judiciar.

Reținerea celor 5 a avut loc după o acțiunea a DGA coordonată de un procuror, cu sprijinul trupelor de la Jandarmerie, în cadrul celei mai ample acțiuni anticorupție derulată la Spitalul Județean Neamț în epoca postrevoluționară, scrie Vestea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel