Spioni ruși în Secretariatul Guvernului ucrainean. Denis Şmihal: Nu a fost un singur spion, ci o întreagă reţea. Unii au fugit ca refugiați

Mai multe persoane care au lucrat în Secretariatul Guvernului de la Kiev s-au dovedit a fi spioni ruși. 

Premierul Ucrainei a dezvăluit că o întreagă reţea de spioni ruşi a fost descoperită în Secretariatul Guvernului.

Premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a declarat că în Secretariatul Guvernului a activat o întreagă reţea de agenţi inamici, nu doar un spion rus arestat luna trecută. "La sfârşitul lunii august, un spion rus a fost condamnat la 12 ani de închisoare şi a fost dispusă confiscarea bunurilor acestuia şi rambursarea tuturor cheltuielilor de cazare pentru perioada petrecută în centrul de arest preventiv. Aceasta este o 'recompensă' pentru ceea ce a făcut persoana respectivă, care a lucrat ca şef adjunct al unui departamentul secret şi a avut acces la documente clasificate.

Timp de trei ani, a cooperat cu Serviciul Federal de Securitate rus, le-a furnizat materiale (serviciilor speciale ruse, n.r.), dar SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei, n.r.) i-a descoperit activităţile la timp" - a explicat Şmihal. Potrivit premierului ucrainean, în Secretariatul Guvernului de la Kiev nu a fost un singur spion, ci o întreagă reţea. Unul dintre suspecţi a fugit în străinătate ca refugiat, iar autorităţile fac acum demersuri pentru aducerea acestuia în ţară. Denis Şmihal a mai precizat că unii dintre spioni au încheieat o înţelegere cu anchetatorii şi vor primi sentinţe mai uşoare. Premierul ucrainean a adăugat că spionul condamnat deja a transmis Rusiei diverse materiale, dar, datorită faptului că SBU i-a descoperit activitatea, o lungă perioadă de timp, acesta era, de fapt, parte a unei operaţiuni speciale, având acces la informaţii eronate.

Zelenski, accident în Kiev. Mașina președintelui Ucrainei, izbită de un automobil

Un automobilist a lovit vehiculul care îl transporta prin Kiev pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. "La Kiev, un automobil a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei şi cu vehiculele din escorta lui", a declarat Serghei Nikiforov într-un comunicat postat pe Facebook joi, la orele 01.22, (miercuri, 22.22 GMT), relatează Agerpres.

"Medicii care îl însoţeau pe preşedinte i-au acordat asistenţă de urgenţă şoferului autovehiculului şi l-au transferat într-o ambulanţă", a continuat acesta.

"Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost depistate răni grave. Poliţia va investiga toate împrejurările producerii accidentului", a mai spus el, fără alte detalii.

În discursul său televizat de noapte, a cărei înregistrare video a fost publicată la scurt timp după accident, Volodimir Zelenski a indicat că se întorcea din regiunea Harkov, dând asigurări că "aproape întreaga regiune a fost eliberată" după o contraofensivă-fulger menită să alunge trupele ruse. Citește mai multe AICI

A fost o tentativă de asasinat? Momentele suspecte observate de ucraineni

Accidentul rutier din această noapte, în care a fost implicat președintele Volodimir Zelenski, a generat o mulțime de reacții în rândul ucrainenilor. După cum știți, în jurul miezului nopții de 15 septembrie, o mașină a izbit mai multe autoturisme din coloana oficială a șefului statului, lovind, printre altele, și mașina în care se afla politicianul. Din fericire, Zelenski nu a fost rănit, iar vinovatul accidentului a primit și el imediat toată asistența medicală necesară.

În tot acest timp, potrivit Telegraph, unii internauți au observat mai multe detalii suspecte suspecte care pot indica faptul că accidentul nu este unul întâmplător. Printre altele, ora coliziunii, care este inclusă în intervalul prevăzut de starea de asediu pe timp de noapte. Concret, la Kiev, starea de asediu ține de la ora 23:00 până la 5:00 și este o măsură instituită de către autorități acum câteva luni. În acest interval orar oamenii din capitala Ucrainei nu au voie să se afle pe străzi. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel