EXCLUSIV  Spersacrapi.net, campanie în trei pași. Adevărul din spatele site-ului

Pe pagina de Facebook a publicației de știri HotNews a apărut mesajul ”Sper să crăpi, Victor Ponta!”. Site-ul a cerut scuze cititorilor și fostului premier, precizând că l-a demis pe autorul postării. În mediul online, însă, postarea a declanșat o adevărată campanie împotriva lui Victor Ponta. 

Sunt elementele acestei campanii pornite ”din greșeală” acțiuni separate ale unor tineri revoltați care acționează sub impulsul momentului sau sunt coordonate dintr-un centru de campanie?

Să derulăm firul evenimentelor. După ce Hotnews și-a cerut scuze, incidentul nu s-a oprit aici. Dimpotrivă, postarea a inflamat Internetul. Având în vedere amploarea ”fenomenului”, au început să apară îndoieli cu privire la postarea din greșeală. S-a speculat, chiar, că redactorul respectiv nici nu există, fiind ”demis” un pseudonim. Ca să lămurească lucrurile, ”anonimul” și-a asumat greșeala și a căpătat astfel o identitate.

A urmat pasul doi: După ce autorul postării a devenit personaj, a apărut o listă de susținători a jurnalistului de la HotNews și o petiție pentru reangajarea sa.

[citeste si]

Pasul trei a fost apariția unui site: spersacrapi.net. Site-ul spersacrapi.net a fost cumpărat în 2 noiembrie 2016 la GoDaddy. Potrivit experților consultați de DCNews, un site nu are cum să fie făcut atât de repede decât dacă este cerut în mod expres și finanțat adecvat. În plus, identitatea celui care a cumpărat domeniul a fost ascunsă la cerere, domeniul fiind cumpărat cu identitate ascunsă. Site-ul spersacrapi.net este hostat de o companie de publicitate contra cost. Potrivit surselor noastre, a fost cumpărat și spersacrapi.ro. 

Site-ul spersacrapi.net este găzduit pe adresa de IP 89.35.160.10, ce aparține companiei LANSOFT DATA SRL. Pe aceeași adresă de IP mai sunt găzduite site-uri în special comerciale, legătura dintre ele fiind o mare firmă de publicitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel