Specialist în NUTRIȚIE: Cum se calculează greutatea ideală

Dacă te-ai îngrășat, e bine să știi că în spatele acestui fapt se poate ascunde o boală gravă.
Dacă te-ai îngrășat, e bine să știi că în spatele acestui fapt se poate ascunde o boală gravă.

Medicul specialist în diabet, nutriție și boli metabolice Ruxandra Pleșea a vorbit, la Antena 3, despre cum se calculează greutatea ideală. 

”Seara nu e bine să ne evaluam, dar dimineața ne cântărim pe un cântar, iar apoi ne împărțim greutatea la înălțime de două ori și ne va da un număr, acest număr ne va încadra la subponderali, supraponderali, obezi”, a spus medicul Ruxandra Pleșea, miercuri seară, la Antena 3, în emisiunea ”Sinteza Zilei”.

Medicul specialist în diabet, nutriție și boli metabolice a mai precizat că fiecare om are nevoie de o dietă personalizată, deoarece nu toate dietele sunt potrivite pentru toți oamenii.

[citeste si]

”Cu cât facem mai mult astfel de diete se strică niște fine reglaje metebolice. Afectează anumite organe, iar apoi pierdem controlul. Nu există o dietă ideală pentru toată lumea, ele se personalizează. Nutriția se face personalizat” a mai precizat Ruxandra Pleșea. 

În emisiunea ”Sinteza Zilei” au fost prezentate situații ale unor persoane cunoscute care au slăbit foarte mult prin diete sau în urma unei operații de micșorare a stomacului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel