Vreme îndelungată, umanitatea a căutat să se îmbunătățească

Viteze de alergare care păreau odată imposibile acum sunt ceva obișnuit, de exemplu, iar recordul pentru cea mai longeviva persoană din lume este deseori depășit.

Însă noul studiu sugerează că, în timp, vom asistă, probabil, la mai puține recorduri doborâte și la o diminuare a progreselor semnificative în ceea ce privește vârstă pe care o va atinge cel mai bătrân om de pe Pământ.

Din ce în ce mai multe persoane ar putea ajunge pe culmile performanței, însă acele culmi nu vor fi mai înalte, a descoperit studiul publicat în jurnalul Frontiers în Psychology.

Societățile moderne au permis speciilor noastre să își atingă limitele

Aceste însușiri nu vor mai avansa, în ciudă progresului continuu la nivel nutrițional, medical și științific. Acest lucru sugerează că societățile moderne au permis speciilor noastre să-și atingă limitele. Suntem prima generație care va deveni conștientă de acest lucru, susține Jean-François Toussaint din cadrul Universității Descartes din Paris, Franța.

Stachetele unora dintre limite par sa coboare. Iar acest lucru este cauzat, in mare parte, de schimbarile pe care le aducem mediului in care traim, a explicat profesorul Toussaint. Aceasta va fi una dintre cele mai mari provocari ale secolului, presiunea adaugata ca urmare a activitatilor antropogene fiind responsabila de efectele distrugatoare asupra sanatatii umane si mediului, a declarat acesta.

[citeste si]