Sparanghelul răspândește CANCERUL. Cercetarea momentului

Sparanghelul era văzut în urmă cu câțiva ani o plantă-minune. I se spune „hrana regilor”, iar informațiile despre această legumă erau că previne multe boli, printre care cancerul. Informațiile de ultimă oră publicate miercuri seară pe marile publicații internaționale leagă sparanghelul de răspândirea cancerului în organism. 

Asparagina este un aminoacid identificat pentru prima dată în sparanghel, dar care se găsește, uneori în cantități mari, în anumite tipuri de carne și produse lactate. 

Răspândirea cancerului în organism, susținută de asparagină

Sparanghelul, prin asparagină, nu produce cancerul, potrivit informațiile de acum, ci îl susține în răspândirea în organism, după cum aflăm din The Guardian

Concret, oamenii de știință iau în calcul o dietă specială în tratarea cancerului. Astfel, persoane la care a fost depistată boala ar fi nevoite să renunțe la alimentele care conțin asparagină. 

Sparanghelul, la modă, în diete

Sparanghelul nu este doar o legumă care până miercuri a fost considerată minune, ci una ”la modă”, care este adăugată în toate dietele, datorită numărului mic de calorii și beneficiilor pe care se considera că le-ar aduce. 

Consumul de asparagină la animalele cu tumorii mamare, moarte sigură și rapidă

Revenind la cercetarea momentului, oamenii de știință au constatat, la testele pe șoareci, că atunci când au redus asparagina la animalele cu cancer mamar, numărul tumorilor secundare din alte țesuturi a scăzut semnificativ. Această descoperire este cu atât mai importantă cu cât este corelată cu o altă informație deja cunoscută și anume că răspinderea celulelor maligne în oase, plămâni și creier este cauza principală a decesului în rândul pacienților diagnosticați cu cancer de sân. 

[citeste si]

La această cercetare, a lucrat o echipă de specialiști internaționali din SUA, Marea Britanie și Canada.

Ei au descoperit că șoarecii cu forme grave de cancer mamar care consumă produse ce conțin asparagină dezvoltă tumori secundare în câteva săptămâni și mor în câteva luni. 

Asparagina se găsește în carne de vită, de pui, în ouă, pește și fructe de mare, dar și în sparanghel, cartofi, nuci și soia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel