Spaniolii, supărați că au prea mulți turiști: Proteste MASIVE

În vreme ce unele țări nu știu cum să atragă turiștii, spaniolii au o mare problemă cu numărul prea ridicat al turiștilor și critică masiv turismul de masă. Ei au găsit aliați și în Portugalia, la Lisabona, dar și în Italia. 

Asociaţii de locuitori şi grupuri de militanţi din diferite ţări ale Europei de Sud au creat o reţea pentru a-şi uni forţele împotriva turismului în masă, reţea prezentată joi la Barcelona, al doilea oraş ca mărime al Spaniei, informează AFP. 

Reţeaua SET (oraşele din Sudul Europei în faţa Turismului în masă) vrea să promoveze acţiuni de protest şi mijloace de presiune comune, pentru a "pune limite industriei turistice" şi "chiar (pentru a) viza descreşterea ei". 

Argumentele împotriva turismului de masă 

Prima sa acţiune a fost cea de a difuza un manifest ce denunţă efectele perverse ale turismului în masă: sporirea ameţitoare a numărului de locuinţe, dispariţia progresivă a micului comerţ local, împovărarea spaţiului public sau agravarea poluării. 

Deocamdată, reţeaua este formată din zece oraşe din Spania - printre care Barcelona, Palma de Mallorca şi Madrid - şi din regiunea spaniolă Insulele Canare, precum şi din Lisabona, Veneţia (Italia) şi Republica Malta, însă promotorii săi nu resping ideea de a o extinde cu alte oraşe, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel