Spania va avea primul Guvern de coaliție de când țara a revenit la democrație

Pedro Sánchez / Foto: Agerpres
Pedro Sánchez / Foto: Agerpres

Schimbări politice semnificative au loc zilele acestea în Spania. Un nou Guvern este pe cale să fie învestit la propunerea lui Pedro Sánchez. 

Spania este gata să aibă primul Guvern de coaliție de când țara a revenit la democrație, în anii '70. Astfel că premierul Pedro Sánchez va pune punct unui impas politic ce a fost resimțit în ultima perioadă. 

Această coaliție, dintre socialiști și Unidas Podemos, un partid de extremă stânga, ar face Spania una dintre puținele țări din Europa cu un guvern de stânga.

Conflictul asupra Cataluniei

Partidul Socialist al lui Sánchez a câștigat două alegeri naționale din aprilie, dar nu a reușit să asigure o majoritate parlamentară. Împreună, socialiștii și Unidas Podemas dețin doar 155 din cele 350 de locuri ale Parlamentului.

Supraviețuirea coaliției se poate lega de capacitatea lui Sánchez de a ajuta la încheierea conflictului de lungă durată al Spaniei asupra Cataluniei, regiunii de nord-est, care este guvernată de separatiști. El s-a angajat să țină o nouă rundă de discuții cu aceștia, provocând critici din partea politicienilor de dreapta care spun că deschide calea pentru dizolvarea Spaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel