Spania. Pedeapsa maximă pentru uciderea unui copil

Mama vitregă a unui băiat de opt ani, a cărui ucidere a zguduit Spania, a fost condamnată luni la închisoare pe viaţă pentru omorârea acestuia, a anunţat instanţa, relatează AFP. 

Ana Julia Quezada, care şi-a mărturisit fapte în timpul anchetei, a fost condamnată la închisoare pe viaţă, cu o perioadă de detenţie fermă de 25 de ani, cea mai mare pedeapsă posibilă în Spania, de către tribunalul din Almeria (sud-est) . Femeia, de origine dominicană, era partenera tatălui lui Gabriel Cruz, care a dispărut pe 27 februarie 2018 într-un mic sat din apropierea plajelor Cabo de Gata din Andaluzia. Căutările au fost efectuate timp de 12 zile pentru găsirea copilului al cărui cadavru a fost descoperit în portbagajul maşinii deţinute de Ana Julia Quezada.

Potrivit instanţei, copilul a murit prin asfixiere. Anchetatorii au început să o suspecteze pe Quezada atunci când aceasta a spus că a găsit tricoul copilului la patru kilometri distanţă de locul dispariţiei, într-o zonă pe care poliţia o verificase de două ori. Avocaţii femeii au susţinut în cursul procesului ipoteza omuciderii involuntare. Acest caz, foarte mediatizat, a zguduit Spania. De asemenea, instanţa a condamnat-o să plătească tatălui şi mamei lui Gabriel 250.000 de euro pentru fiecare drept daune psihologice şi 200.203 de euro statului reprezentând compensaţii pentru costurile operaţiunilor de căutare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel