Spania - Maroc, gard de zece metri la frontieră: "Sârma ghimpată, înlocuită cu..."

Spania, confruntată cu o puternică presiune migratorie, va înălţa gardul de frontieră ce separă Marocul de enclava spaniolă Ceuta, a anunţat sâmbătă Ministerul spaniol de Interne.

Ministerul a precizat totodată că sârma ghimpată din partea de sus a gardului va fi înlocuită cu un alt material care nu răneşte.

"Înălţimea gardului va creşte cu 30%, ajungând la zece metri, în zonele unde au fost observate cele mai multe intrări", a declarat ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska în timpul unei vizite în enclava Ceuta, citat într-un comunicat publicat de ministerul său.

"Toată sârma ghimpată (la Ceuta) va fi înlocuită cu un material (...), care va garanta securitatea fără a răni", se precizează în comunicat.

O frontieră mai sigură

Lucrarea de consolidare a acestui gard "va începe la Ceuta în aproximativ o lună şi jumătate", potrivit ministerului spaniol. Gardul a fost luat cu asalt de mai multe ori în ultimii ani de migranţi africani care doreau să intre în enclava spaniolă, care, împreună cu Melilla, constituie singura graniţă terestră între Africa şi Uniunea Europeană.

Scopul este "de a avea o frontieră mai sigură şi mai modernă, dotată cu mijloace tehnologice mai sofisticate", a spus ministrul, menţionând sisteme de recunoaştere facială la punctele de trecere a frontierei şi îmbunătăţirea sistemelor de supraveghere video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel