Spania, ajutor disperat: ''Este o problemă a Europei. Necesită soluție''

Bianca Ştefan / 29 iul 2018 / 05:59
Spania - drapel
Spania - drapel

Ministrul de externe al Spaniei, Fernando Grande-Marlaska, a cerut sâmbătă o soluţie europeană la problema imigraţiei, după ce garda de coastă spaniolă a salvat de pe mare peste 1200 de migranţi în ultimele două zile.

Presa din Spania a difuzat sâmbătă seara imagini cu grupuri de migranţi africani care au debarcat în ultimele zile direct pe plaje turistice. 

"Am venit să vedem pe teren problemele existente; problema imigraţiei, care este o problemă a Europei, care necesită o soluţie europeană", a spus Grande-Marlaska la Cadiz, în sudul Spaniei, potrivit unei înregistrări transmise de prefectură, scrie Agerpres.

Spania, cu aproape 21.000 de migranţi sosiţi anul acesta, a depăşit Italia ca poartă de intrare clandestină în Europa, menţionează agenţia. Datele publicate miercuri de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie arată că Italia a primit în 2018 circa 18.000 de migranţi, iar Grecia 15.000. 

Ministrul de interne din noul guvern condus de Pedro Sanchez a apreciat că evoluţia era de aşteptat şi a fost cauzată de lipsa de prevedere a cabinetului fostului premier, conservatorul Mariano Rajoy. Potrivit lui Grande-Marlaska, situaţia este excepţională, dar "absolut sub control".