Șpagă în spitale. Sorina Pintea anunță verificări cu "pacienţi misterioşi”

Mai mulți "pacienţi misterioşi”, vor merge în spitale pentru a face verificări ”sub acoperire”, anunță ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Timişoara, că sunt 14 "pacienţi misterioşi" incluşi în programul "Şpaga sub acoperire", care verifică mai multe aspecte, precum curățenia în spitale, dar și modul de comportament al personalului medical.

"Continuăm programul (Şpaga sub acoperire -n.r.), avem 14 pacienţi misterioşi. Nu ştiu încă ce conţin rapoartele pe care ei le-au făcut, dar verifică mai multe aspecte, inclusiv curăţenia, lucru pe care-l făceam și eu, dar nu mai am timp. Verifică modul de comportament al personalului, dar şi modul în care interacţionează pacienţii şi aparţinătorii, că până la urmă ambele părți trebuie analizate și evaluate. N-a mai fost nimeni dat afară pentru că, dacă erau cazuri grave, probabil că mi se raporta imediat. Dar vom continua. Dacă obligaţiile din fişa postului ar fi respectate, nimeni nu ar avea probleme", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a decis, în vară, să trimită "pacienţi misterioşi" care să verifice dacă sunt nereguli în unitățile spitalicești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel