EXCLUSIV  Soțul lui Sevil Shhaideh, angajat la Radio România. Severin: Trecem peste acest detaliu macabru, dar...

Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh

Georgică Severin, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a afirmat, la DCNews, că soțul lui Sevil Shhaideh este colaborator la Radio România Internațional. Acesta a vorbit și despre acuzațiile care au fost lansate „doar pentru că e soțul cuiva”.

„Da, este real. Domnul Shhaideh este colaborator la Secția arabă. Noi, la Radio România Internațional, emitem în 11 limbi. De anul trecut, emitem și în ebraică. Chiar am fost felicitați de Ambasada Israelului pentru că am introdus acest program în ebraică. (...) Secretarul general de redacție de la Radio România Internațional, în mod repetat, mi-a spus: ce ne facem, ne trebuie oameni la arabă. Unii au plecat, alții au ieșit la pensie. Aici este o mică problemă: eu aveam senzația că e ușor să găsești un vorbitor, dar nu e chiar așa, pentru că vorbim de o arabă literară, de capacitatea de a face traducere dintr-un text cu conținut istoric, politic, geografic. Întâmplător, îl cunosc pe domnul Shhaideh, avea o voce a la Morgan Freeman, o voce super radiofonică. Și l-am întrebat: domnule Shhaideh, uitați, avem probleme la arabă, aveți timp să ne ajutați? Are studii universitare înalte, a fost cadru didactic universitar, din ce am văzut în CV-ul dânsului, și așa mai departe. Nu ați putea să faceți niște traduceri la noi și să ne ajutați pe post? Să știți că a fost în dubii. Și a fost în dubii exact pentru ceea ce s-a întâmplat: că este soțul doamnei Shhaideh. Și a zis să nu fie probleme. Cum să fie probleme? Noi avem nevoie de oameni care să ne ajute și nu vă imaginați că veți câștiga o avere. Mai mult din bucuria de a face un act intelectual, domnul Shhaideh colaborează cu noi cred că de patru, cinci luni. Primește de la redacțiile de limba română anumite texte, dânsul le traduce. Îi sunt verificate textele de șeful de secție și pe urmă le citește și le înregistrează la Secția arabă", a spus, în cadrul unui interviu acordat DCNews, Georgică Severin.

„O să spun și de ce îi mulțumesc”

„Când am văzut că, dacă l-am adus pe domnul Shhaideh, PSD-iez radioul, mă gândeam cum fac asta în limba arabă în emisia pe unde scurte. Trecem peste acest detaliu macabru care denotă limita celor care lansează asemenea acuzații. Dar ce m-a deranjat este că am constatat că s-a vorbit de domnul Shhaideh, de posibil terorist, simpatii cu Siria. Oameni buni, acest om, până una alta, nu are nicio condamnare, nu este niciun fel implicat în ceva. Nu vorbim de prezumția de nevinovăție, vorbim de discriminare în momentul în care cineva nu poate lucra și nu poate colabora pentru că este soțul soției sale. Și ca să mai fac o precizare: din câte știu eu, doamna Shhaideh a deținut funcții extrem de înalte la nivelul țării, în mod cert a avut ORNISS. Și sunt ferm convins că și soțul domniei sale a fost verificat. Deci, eu îi mulțumesc domnului Shhaideh pentru colaborarea pe care o are cu noi. Și o să spun și de ce îi mulțumesc. Știți cu cât sunt plătiți - și nu pot să vă zic exact cu cât e plătit domnia sa, dar pentru genul acesta de muncă sumele sunt undeva între 400 și 1000 - 1200 lei brut pe lună, în funcție de numărul de materiale dintr-o lună", a declarat acesta.

„E un pic penibil să lansezi acuze doar pentru că e soțul cuiva. (...) Iertați-mă, asta este discriminare curată", a precizat Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel