Soția unui bancher aflat în închisoare, cheltuieli de 16 milioane lire sterine într-un magazin de lux

lire sterline
lire sterline

O femeie de origine azerbaijană, al cărui soț, fost bancher, se află în închisoare, a cheltuit 16 milioane de lire sterline în magazinul de lux Harrods din Londra.

Zamira Hajiyeva a cheltuit peste 600.000 de lire sterline (760.000 de dolari) într-o singură zi și a cheltuit milioane pe mărci de modă de designer, bijuterii și parfumuri. Ea a cheltuit, de asemenea, o sumă de 30.000 de lire sterline (41.000 de dolari) pentru ciocolată într-o singură achiziție și a înregistrat facturi de 1 milion de lire sterline în departamentul de jucării al magazinului, scrie edition.cnn.com.

Hajiyeva, soția unui bancher din Azerbaidjan, este prima persoană care este vizată de Ordinul de avere inexplicabilă (UWO) din Marea Britanie, după introducerea așa-numitelor legi anticorupție "McMafia" anul trecut.

Ea a fost obligată să explice sursa fondurilor alocate, precum și modul în care ea și soțul ei își puteau permite proprietățile pricy. Una dintre casele deținute de pereche - o casă de 11,5 milioane de lire (15,1 milioane de dolari) în Knightsbridge - este la doar o scurtă plimbare de magazinul Harrods.

Hajiyeva a cheltuit, de asemenea, 1,75 milioane de lire sterline (2,2 milioane de dolari) la Cartier, o bijuterie de lux si producator de ceasuri. Un inel diamant Cartier de 1.1 milioane de lire sterline (1.4 milioane dolari) a fost ulterior confiscat de catre Agentia Nationala de Criminalitate (NCA) din Marea Britanie ca parte a probei.

Documentele nu detaliază achizițiile individuale. Cu toate acestea, ANC a publicat anterior unele detalii cu privire la elementele confiscate în timpul anchetei; în afară de inelul diamantului Cartier, ele includ 49 de articole de bijuterii cu o valoare mai mare de 400.000 de lire sterline (507.000 dolari), care au fost preluate de la o casă de licitație din Londra unde au fost evaluate pentru fiica lui Hajiyeva.

Căutată de țara de origine

Hajiyeva este căutată de Azerbaidjan în legătură cu infracțiunile de fraudă și se confruntă cu extrădarea. Ordinele UWO reprezintă o nouă putere disponibilă pentru autorități și solicită oamenilor "în mod rezonabil suspectați de implicare" sau care sunt în "legătură cu o persoană implicată" într-o infracțiune gravă pentru a explica modul în care au fost obținute bunurile, dacă venitul lor legal pare să fie insuficient a-si permite.

Soțul ei, Jahangir Hajiyev, în vârstă de 57 de ani, a fost președinte al Băncii Internaționale a Azerbaidjanului, controlat de stat, din 2001 până la demisia sa din 2015. El a fost mai târziu condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudare și acuzații de delapidare din Baku, Azerbaidjan.

Vezi și: Cătălin Moroșanu, despre divorțul de Georgiana: Nu a fost niciodată de acord că am ajuns celebru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel