Sorina Pintea despre starea pasagerilor răniți în accidentul din Ialomița: "Un alt pacient este transportat cu elicopterul"

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dat noi informații despre starea pacienților răniți în accidentul grav din Ialomița, accident cu un bilanț negru: 10 morți, 7 răniți. 

"Pot să vă dau detalii despre victimele  care au ajuns la București, respectiv la Bagdasar Arseni și la Floreasca. La spitalul Bagdasar Arseni avem o pacientă de 42 de ani, care în aceste momente este în sala de operații pentru o ruptură de splină. Ea va rămâne internată la  secția de chirurgie generală. O altă pacientă de 30 de ani, a cărei stare este stabilă. Ea va rămâne probabil internată pe  secția de chirurgie plastică, prezentând o plagă facială. Un al treilea pacient urmează să sosească de la Slobozia, cu elicopterul, pentru că acolo a fost operat pentru o factură de splină, dar pentru că prezintă o fractură de coloană vertebrală, va fi adus la spitalul de aici. La spitalul Floreasca se află internate două paciente, una de 39 de ani cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, care a intrat direct în operație pentru că era instabilă hemodinamic. În acest moment, este stabilă și va merge la computer tomograv pentru investigații complete. Pacienta a doua, 45 de ani, este stabilă, dar va merge în Terapie Intensivă, pentru că prezintă un politraumatism, un traumatism cranio cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu este foarte bună", a declarat Sorina Pintea, în direct, la Antena 3. 

Se pare că pacienta adusă de la Slobozia are doar 19 ani, potrivit DCMedical

Vezi mai multe despre accident: Carnagiu pe o șosea din Ialomița. 10 morți și 7 răniți. Planul roșu de intervenție, activat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel