Sorina Pintea, despre bugetul Sănătăţii: Va face mult bine pacienţilor

Internare spital
Internare spital

Ministrul Sănătății a susținut în cadrul unei conferințe de presă că bugetul pe acest an este mai mare cu 6,1 miliarde de lei, iar acest lucru va face mult bine pacienților din România.

"Anul acesta bugetul alocat sănătăţii este mai mare cu 6,1 miliarde de lei, astfel încât am ajuns la un procent de aproape 5% din PIB. Nu uităm că am pornit cu aproximativ 2%. Orice sumă alocată în plus la sănătate înseamnă pacienţi care beneficiază de tratamente şi servicii medicale necesare, înseamnă pacienţi salvaţi. Discutăm despre bugetul pentru investiţii. De la 193 de milioane anul trecut, am ajuns la 1 miliard 183 de milioane, adică o creştere de 84%. Asta înseamnă că există bani pentru achiziţionarea de aparatură, există bani pentru reparaţii capitale şi există bani pentru finalizarea lucrărilor începute. (...) Este un buget pe care îl aşteptăm cu toţii. Este un buget care va face mult bine pacienţilor din România", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă. 

Testare şi tratament pentru carenţa de vitamina D

"Aş vrea să înţelegeţi că nu facem un screening populaţional. Vom face un screening pe baza unor criterii de risc care sunt stabilite de către specialişti, astfel încât acest program va fi împărţit în două faze: profilaxia rahitismului la sugari şi gravidă. Avem în acest moment un program de profilaxie pentru copilul de până la 18 luni şi vom extinde această profilaxie până în perioada adolescenţei. Apoi, faza a doua, screening pe grupe de vârstă în funcţie de criterii şi factori de risc al deficitului sever de vitamina D. Vom păstra un capitol bugetar distinct pentru bolile rare", a mai declarat ministrul Sănătăţii.

 

Vezi și: 

Iohannis, atac buget 2019. Bădălău: Discutăm de siguranța națională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel