EXCLUSIV  Sorina Pintea, de ce nu se investește în vaccinuri. ”Putem să vaccinăm adulții, dar oare adulții vor să se vaccineze?”

vaccin
vaccin

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat că achiziţionarea dozelor de vaccin de către stat este inutilă, dacă populaţia nu doreşte să se vaccineze şi a dat ca exemplu vaccinul HPV din 2008, când o mare cantitate a fost distrusă, din lipsă de solicitanţi. 

"Cu siguranţă sunt nişte paşi pe care trebuie să îi facem, dar mai întâi trebuie să ne asigurăm că populaţia este suficient de bine pregătită astfel încât, atunci când se inveşte în vaccinuri, acestea să fie şi administrate. Să nu uităm ce s-a întâmplat în 2008, cu HPV-ul, când o mare cantitate a fost distrusă, pentru că populaţia nu a înţeles ce trebuie făcut. Sigur, prevenţia are un rol primordial când vorbim de sănătate publică. Ca să avem buget, trebuie să pregătim bine populaţia. Sigur, putem să vaccinăm adulţii, dar oare adulţii vor să se vaccineze înainte de a pregăti noi aceste lucruri? Îmi aduc aminte de epidemia de gripă de anul acesta, o perioadă în care am avut vaccinuri pe stoc, şi brusc ne-am confruntat cu o criză care nu ar fi trebuit să existe. Diferenţa de buget faţă de anul trecut este foarte mare pentru vaccinul antigripal şi, sincer, m-aş supăra foarte tare dacă aceste vaccinuri nu s-ar administra. Dacă nu facem asta la timp, ne vom confrunta din nou cu probleme de spitalizare şi costuri imense. Sunt multe lucruri de luat în calcul, iar când aplicăm un program trebuie să îl pregătim foarte bine. 

Din păcate, aşa cum spuneam de fiecare dată, trebuie să mergem în paralel cu prevenţia şi cu zona de spital, de îngrijire a pacientului. Pentru că noi am vorbit mult despre prevenţie, dar nu prea s-au făcut lucruri, şi acum culegem roadele", a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel