Sorina Pintea: Am fost chemată imperativ. Ieri am înţeles de ce

Rodica Mitu / 21 feb 2018 / 22:22

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat a fost chemată 'imperativ' să participe la o reuniune a miniştrilor din ţările Europei de Sud-Est privind vaccinarea. 

'Avem nevoie urgentă de această lege pentru a putea face lucrurile aşa cum trebuie. Ieri (n.r. marți) am fost chemată imperativ la o reuniune a miniştrilor din ţările din sud-estul Europei privind vaccinarea. Nu am înţeles de ce. Primisem invitaţia pe minister în primele două zile de mandat. Am declinat, am rugat un secretar de stat să îmi ţină locul, dar în final cei de la OMS au insistat să merg şi abia ieri am înţeles de ce. Pentru că este o reală îngrijorare la nivelul OMS faţă de ce se întâmplă în România şi pentru că au apreciat luările mele de poziţie foarte ferme privind pro-vaccinarea. Acolo m-am convins încă o dată că avem absolută nevoie. Mi-a fost ruşine - vă spun încă o dată, sincer - să aflu că alte ţări precum Albania, precum Bulgaria, precum Muntenegru au cifre mult mai bune decât ale noastre şi soluţii mult mai viabile, campanii de promovare agresive, ceea ce noi nu am reuşit să facem până acum', a spus, la Realitatea TV, demnitarul.

Sorina Pintea a amintit că în marea majoritate a ţărilor UE vaccinarea este obligatorie. Reprezentanta MS a afirmat că i-a solicitat directorului regional al OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab, să vină în România şi să prezinte în Parlament un raport. 

[citeste si] 

Discuție cu specialiști

Referindu-se la gripă, ministrul Sănătății a declarat că a avut o discuţie cu specialiştii, care i-au spus că România a trecut deja de nivelul maxim şi că probabil săptămâna viitoare va scădea incidenţa acesteia.