Sorina Matei, reclamaţie pe numele Anei Birchall: Refuză să răspundă

Sorina Matei
Sorina Matei

Jurnalista Sorina Matei a anunţat că a depus o reclamaţie administrativă pe numele Anei Birchall, ministrul Justiţiei, dar şi la adresa biroului de justiţie al instituţiei. 

"Vă anunţ că am formulat astăzi o reclamaţie administrativă la adresa doamnei Birchall şi a biroului de presă al MJ pe care dânsa îl patronează, pentru că doamna Birchall şi biroul de presă al MJ REFUZĂ de 3 luni şi 8 zile să respecte legea în România. Mai precis, Birchall şi Biroul de Presă al MJ refuză de 3 luni şi 8 zile să răspundă la o solicitare pentru informaţii de interes public şi refuză chiar să dea număr de înregistrare obligatoriu la solicitarea pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public trimisă încă de pe 1 iulie 2019. O persoană care încalcă cu intenţie drepturi şi libertăţi fundamentale şi constituţionale în această ţară, ca dreptul la informare, principiul transparenţei decizionale în vederea corectei informări a opiniei publice, chiar din fruntea Ministerului Justiţiei, va trebui să răspundă legal. Ca atare, am formulat reclamaţie administrativă şi îmi rezerv dreptul de a chema în instanţă MJ pentru că lezează dreptul meu şi al oamenilor la informare şi liberul acces garantat legal la informaţiile de interes public.

PS. MJ e obligat legal să dea număr de înregistrare astăzi la reclamaţia administrativă", a scris Sorina Matei pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel