Urmărește emisiunea live


Sorin Cîmpeanu, copreședinte ALDE-Pro România: Derapaje fără precedent, moment de răscruce. De ce să permitem acest lucru?

Copreședintele alianței electorale ALDE - Pro România, Sorin Cîmpeanu, din partea Pro România, transmite un puternic mesaj clasei politice, subliniind că bunul simț, decența și normele de dialog trebuie să revină în discursul public. 

”În calitate de co-președinte al alianței electorale care îl susține pe Mircea Diaconu la alegerile din noiembrie, promovez în spațiul public românesc o politică a onestității, responsabilității și profesionalismului, ideal care îi animă pe toți cei care sunt Pro România.

În această campanie vom direcționa discursul public astfel încât românii să-și recâștige respectul față de sine iar țara să își redobândească prestigiul internațional. E timpul ca în politica românească să prevaleze argumentele, nu injuriile, interesul public, iar nu cel personal, proiectele pentru bunăstarea tuturor, iar nu certurile generate de orgoliile mari ale unor caractere mici.

Am asistat, în ultimii ani, la derapaje fără precedent care au decuplat clasa politică de la valorile autentice. Trebuie să readucem în discursul public, fie el electoral sau nu, bunul simț, decența și normele fundamentale de dialog. Politicienii se plâng că nu sunt respectați, dar vina le aparține tuturor celor care au tolerat schimbul de invective, în locul schimbului de idei.

Respectul nu este un cec în alb. El se câștigă cel mai greu și se pierde cel mai ușor. Se câștigă și se menține prin felul în care fiecare dintre noi se manifestă, prin prestigiul personal și profesional. De aceea, promovăm normalitatea în dialogul cu celelalte formațiuni politice, precum și seriozitatea în campania electorală pentru Președinție. În 2019, România nu trebuie să mai fie o scenă a derizoriului, unde câștigă cel care strigă și jignește mai tare, România trebuie să fie spațiul public al medierii intereselor contradictorii, din care să rezulte profilul real al fiecărui candidat. Doar astfel românii vor decide liber, în afară manifestărilor de violență simbolică distructivă.

Această alianță electorală și această perioadă fierbinte din punct de vedere politic trebuie folosită cu înțelepciune, ca un prilej de reflecție într-un moment de răscruce al destinului nostru. O decizie bună nu se ia sub presiunea zgomotelor și a conflictelor gratuite, ci într-un cadru rațional, care să asigure bună informare a cetățenilor și care să aibă că rezultat cea mai bună opțiune pentru țară.

Voi fi și vom fi, așadar, promotorii unei campanii civilizate și oneste, cu cărțile pe masă și cu argumentele la vedere. Nimănui nu i-ar plăcea ca sportivii, în loc să își demonstreze pregătirea și abilitățile, să arunce cu pietre unii în ceilalți, pentru că trișând, să se claseze pe primul loc, accidentand competitorii. De ce să permitem acest lucru în alegerile care ne determină viețile, influențând destinul unei întregi națiuni?

Această campanie electorală trebuie să fie prilejul unui nou început în politică românească și al unei reveniri la matca normalității. În vederea unui asemenea ideal am ales să asum responsabilitatea de co-președinte al unei alianțe electorale.

Susținem, așadar, o campanie axată pe viziune, idei și proiecte, cu realism și în dialog permanent cu oamenii!” este mesajul transmis de Sorin Cîmpeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel