Şora, mesaj la moartea lui Djuvara: Dumnezeu să te aiba în pază, dragul meu

Neagu Djuvara, Klaus Iohannis, Mihai Şora în septembrie 2016
Neagu Djuvara, Klaus Iohannis, Mihai Şora în septembrie 2016

Filosoful Mihai Şora a postat pe facebook, joi seara, un mesaj după moartea istoricului Neagu Djuvara.

 Şora rememorează o întâmplare: Cineva a spus: 'Souriez, vous ętes filmés!', iar Neagu s-a întors spre mine şi a surâs. Apoi a adăugat: 'Zâmbez!'.

Dumnezeu să te aibă în pază, dragul meu! Îmi va lipsi zâmbetul tău. Îmi vor lipsi căldura îmbrăţişării, spiritul vioi şi generos, amenitatea, însufleţirea din glas, a mai scris el pe Facebook. Postarea este însoţită de o fotografie cu cei doi, realizată în septembrie 2016, semnată Luiza Şora.

Neagu Djuvara şi Mihai Şora au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Cavaler, în 2016. La momentul respectiv, Neagu Djuvara a spus că se simte măgulit şi 'mititel' pentru distincţia primită, în timp ce Mihai Şora mărturisea că este o onoare.

'Vă mulţumesc, domnule preşedinte! Mă simt foarte măgulit şi vă spun că m-am strivit aşa de întâmplări ca la 100 de ani să mai ai prilejul de a primi recompense şi decoraţii şi mă simt mititel de tot şi vă mulţumesc din suflet pentru cuvintele pe care le-aţi spus', spunea istoricul.

'Sunt foarte mişcat şi mulţumesc din tot sufletul pentru această decoraţie, pe care o primesc ca pe o mare onoare ce mi se acordă. Nu ştiu în ce măsură o merit, dar oricum sunt recunoscător', spunea Şora. La finalul discursurilor, şeful statului a făcut o fotografie cu Djuvara şi Şora. 'Aşa ne egalizăm la înălţime', afirma Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel