Sora lui Abu Bakr al-Baghdadi, arestată împreună cu familia. O nouă lovitură pentru ISIS

Turcia a capturat-o luni pe sora liderului ucis al grupării Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi în oraşul Azaz, din nordul Siriei, a declarat pentru Reuters un oficial turc de rang înalt, precizând că alături de ea au mai fost arestaţi soţul şi nora ei.

Rasmiya Awad, în vârstă de 65 de ani, a fost reţinută în urma unui raid în apropiere de Azaz, a spus oficialul turc, referindu-se la un oraş sirian controlat de turci în apropierea frontierei. Când a fost arestată, femeia era însoţită de cinci copii.

"Sperăm să adunăm informaţii preţioase de la sora lui Baghdadi despre resorturile interne ale ISIS", a precizat oficialul citat.

Reuters precizează totuşi că nu a putut verifica din alte surse dacă persoana reţinută de forţele turce este chiar sora lui Abu Bakr al-Baghdadi.

Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer luna trecută după ce a fost încolţit de forţele speciale americane într-un tunel dintr-o locuinţă din nord-vestul Siriei.

Gruparea SI a confirmat joi, într-o înregistrare audio postată online, că bărbatul ucis este Baghdadi şi a jurat răzbunare împotriva SUA, informează Agerpres. De asemenea, gruparea jihadistă a anunţat că succesorul fostului lider este Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi.

Liderii lumii au salutat moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, dar experţii în securitate avertizează că gruparea rămâne o ameninţare de securitate în Siria şi dincolo de hotarele acestei ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel